Hollanda basınından Erdoğan'a övgü dolu sözler: Nobel Barış ödülü verilebilir

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Hollanda basınından Erdoğan'a övgü dolu sözler: Nobel Barış ödülü verilebilir

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Hollanda’nın en yüksek tirajlı gazetelerinden Algemeen Dagblad’da yayımlanan makalede Türkiye’nin Rusya-Ukrayna savaşında ara bulucu rol üstlenmesinden övgüyle söz edildi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomasi başarısına “Başkan Erdoğan’a Nobel Barış Ödülü verilebilir” ifadeleri kullanıldı.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş 5 haftadır devam ediyor. Türkiye, savaşın sonlanması için diplomasi trafiğini yürütüyor. Türkiye, her fırsatta barış çağrısı yaparak müzakere heyetleri arasındaki toplantıya da ev sahipliği yaptı.

Toplantı sonrası Rusya ve Ukrayna tarafları olumlu açıklamalar yaptı ve Türkiye ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yürüttüğü bu arabulucuk faaliyetleri dünya basınında da büyük yankı uyandırdı.

‘CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ’

Hollanda’nın yüksek tirajlı gazetelerinden Algemeen Dagblad'da, gazetenin baş haber sorumlusu Saskia Van Westhreenen’in yazdığı makalede, Rusya-Ukrayna savaşında Türkiye’nin yürüttüğü diplomasi başarısına vurgu yapılarak “Erdoğan’a Nobel Barış Ödülü verilebilir, Bu kimin aklına gelirdi?” ifadelerine yer verildi.  



Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...