İngiltere Başbakanı Sunak: Göçmenlere karşı her yolu denedik, işe yaramadı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İngiltere Başbakanı Sunak: Göçmenlere karşı her yolu denedik, işe yaramadı

DÜNYA Haberleri

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, ülkesinin yeni göçmen politikasını anlattı. Bu konuda başarısız oldukların itiraf eden Sunak "Yeni tedbirlerin sertliği hakkında tartışmalar olacağını anlıyorum. Tek söyleyebileceğim, her yolu denedik ve işe yaramadı" dedi.

İngiltere hükümeti, düzensiz göçmenlerin Manş Denizi üzerinden ülkeye girişlerini engellemek için "Yasa Dışı Göç Yasa Tasarısı" hazırladı. Eğer yasa meclisten geçerse İngiltere’ye kaçak yollardan giren mülteciler herhangi bir adli inceleme ve kefalete tabi tutulmadan 28 gün içinde sınır dışı edilecek.

KÜRSÜDE DİKKAT ÇEKEN SLOGAN

Bu konuyla ilgili İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, açıklamalarda bulundu. Başbakanlık Ofisi 10 Numara'da bastın toplantısı düzenleyen Sunak, konuşmasını ön yüzünde "(Göçmen) Teknelerini durdur" sloganının yazılı olduğu kürsüde yaptı.

"GELENLERİN HİÇBİRİ SAVAŞTAN KAÇMIYOR"

İngiltere'ye küçük teknelerle yasa dışı yollardan girenlerin sayısının son 2 yılda dört kattan fazla arttığına dikkati çeken Rishi Sunak “Manş Denizi'ni yasa dışı yollardan geçenler, doğrudan savaşın hüküm sürdüğü bir ülkeden, zulümden veya hayati tehlikelerden kaçmıyor. Bu kişiler güvenli Avrupa ülkeleri üzerinden İngiltere'ye geliyor ve insan kaçakçılarına büyük meblağlar ödüyor” dedi.

"MÜLTECİLERİ GÖZALTINA ALIP YOLLAYACAĞIZ"

Sunak, kaçakların ülkesinde kalamayacağının belirterek "Buraya yasa dışı yollarla gelenleri gözaltına alıp haftalar içinde ya güvenliyse kendi ülkelerine ya da Ruanda gibi güvenli bir üçüncü ülkeye geri göndereceğiz. Ülkeden çıkarıldıktan sonra Amerika ve Avustralya'da olduğu gibi İngiltere'ye tekrar girişini yasaklanacak. İnsan kaçakçılarına böylelikle engel olacağız ve sınırlarımızın kontrolünü bu şekilde geri alacağız" ifadelerini kullandı.

"HER YOLU DENEDİK VE İŞE YARAMADI"

Sunak, söz konusu tasarının, daha önce hiçbir mevzuatın sağlamadığı yasal çerçeveye imkan verdiğine işaret ederek "Bu tedbirlerin sertliği hakkında tartışmalar olacağını anlıyorum. Tek söyleyebileceğim, her yolu denedik ve işe yaramadı" diye konuştu.

"DÜZENSİZ GÖÇMENLERİN BİZE MALİYETİ 6 MİLYON STERLİN"

Başbakan Sunak, düzensiz göçmenlerin otellerde konaklamasının, İngiliz vergi mükelleflerine maliyetinin günde yaklaşık 6 milyon sterlin olduğunu belirterek, bunun sürdürülemeyeceğinin altını çizdi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...