İngiltere, düzensiz göçmenleri 28 günde sınır dışı etmeyi planlanıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İngiltere, düzensiz göçmenleri 28 günde sınır dışı etmeyi planlanıyor

DÜNYA Haberleri

İngiltere, düzensiz göçmenlere yönelik tedbirleri sıkılaştırıyor. Bunun için hazırlanan tasarı yasalaşırsa ülkeye botlarla kaçak yollardan giren mülteciler herhangi bir adli inceleme ve kefalete tabi tutulmadan 28 gün içinde sınır dışı edilecek. Son iki yılda kaçak girişlerin sayısının yüzde 500 arttığını belirten İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman "Göçmenlere karşılık vermemek halka ihanettir" dedi.

İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman, göçmenlerin Manş Denizi'ni botlarla geçmesini engellemeye yönelik Muhafazar Parti hükümetinin hazırladığı yasa taslağıyla ilgili parlamentoda milletvekillerini bilgilendirdi. Hükümetin göçmen botlarını durdurma sözü verdiğini hatırlatan Braverman, İngiltere'nin 2015'ten bu yana 150 bin Hong Konglu, 160 bin Ukraynalı ve 25 bin Afgan göçmene destek verdiğini ifade etti.

"GÖÇMENLERE KARŞILIK VERMEMEK İHANETTİR"

Bakan Braverman, kendi ailesinin de göçmen olduğunu ifade ederek "İllegal şekilde sınırlarımızı ihlal eden göçmenlere karşılık vermememiz hizmet etmek için seçildiğimiz halkımıza ihanettir. Göçmen botları problemi, küresel göçmen krizinin bir parçasıdır. Gelecek yıllarda Birleşik Krallık gibi gelişmiş ülkeler daha yüksek sayıda göçmenin oluşturduğu baskıyla karşı karşıya kalacak. Bugün harekete geçmezsek yarın daha kötü olacak" dedi.

"GÖÇMENLERİN MALİYETİ 3 MİLYAR STERLİN"

Her gün insanların Manş Denizi'ni geçmeye çalışırken hayatını kaybettiğini anlatan Braverman "Yasa dışı girişler, göçmen sistemimiz üzerinde de büyük bir baskı oluşturuyor. 160 binin üzerinde bekleyen talep var. Göçmenlik sisteminin İngiliz vergi mükelleflerine maliyeti yıllık 3 milyar sterlin (yaklaşık 68 milyar lira)" diye konuştu.

"GÜVENLİ ÜLKELERDEN GELEN BİLE VAR"

Göçmen girişlerine ilişkin detaylar da paylaşan Braverman "2018'den bu yana 85 bin kişi yasa dışı olarak botlarla İngiltere'ye girdi. Yalnızca 2022'de 45 bin kişi geldi. Hepsi de birden fazla sığınma talep edebileceği ya da etmesi gereken güvenli ülkeden geçerek buraya geliyor. Bir kısmı da Arnavutluk gibi zaten güvenli olan ülkelerden geliyor. Hepsi Fransa'dan geçiyor. Yaklaşık yüzde 74'ü suç örgütlerine binlerce sterlin ödeyecek kadar zengin. Ülkeye giriş yaptıktan sonra çoğu otellerde kalıyor ve bunların İngiliz vergi mükelleflerine günlük maliyeti 6 milyon sterlin (yaklaşık 136 milyon lira)" ifadelerini kullandı.

"BİZİM YASALARIMIZI BİZE KULLANIYORLAR"

Braverman, sınır dışı edilmek istenen düzensiz göçmenlerin İngiltere yasalarını İngiltere'ye karşı kullandığını söyleyerek "Acil reform yapmamız gerekiyor. Bu hükümet oturup beklemez" sözlerini sarf etti. Fransa ile bu alanda anlaşmalar yapıldığının altını çizen Suella Braverman, göçmen botlarıyla mücadele için 700 kişilik bir ekip kurulduğunu ve insan kaçakçılarıyla mücadele edildiğini hatırlattı. Arnavutluk ile yapılan anlaşmaya da değinen Barverman, yüzlerce düzensiz göçmenin bu anlaşmayla ülkesine döndüğünü anlattı. Braverman, düzensiz göçmenler ve sığınma talebinde bulunanların oteller yerine askeri alanlarda kurulan bölgelerde konaklayacağını söyledi.

"YAKALANAN 28 GÜNDE SINIR DIŞI EDİLECEK"

Son iki yılda botlarla ülkeye kaçak giriş sayısının yüzde 500 arttığına dikkati çeken İngiliz Bakan "Bugünün küresel göç kriziyle mücadelede bunlar hala yeterli değil. Dünün yasaları bugünün ihtiyaçlarına uymuyor. Bütün dünya İngiltere'ye yasa dışı yollarla girenlerin hemen gözaltına alınıp güvenliyse geldikleri ülkelere, değilse Ruanda gibi güvenli üçüncü ülkelere sınır dışı edileceğini öğrenene kadar gelmeye devam edecek. Bu yasa tam da bunu yapacak. Botları bu şekilde durduracağız. Yasanın geçmesi halinde illegal olarak ülkeye girenler gözaltına alındıktan sonra herhangi bir adli inceleme veya kefalete tabi tutulmaksızın 28 gün içinde sınır dışı edilecek. Yalnızca 18 yaş altında olup sağlığı seyahate izin vermeyenler ile ülkesinde hayati tehlikesi bulunanların sınır dışı işlemleri daha uzun sürede gerçekleşecek. Adli inceleme ve itiraz talepleri ise sınır dışı işlemi gerçekleştikten sonra uzaktan yapılacak" şeklinde konuştu.

(AA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...