İngiltere’de ilk defa yüksek sıcaklıklar nedeniyle kırmızı alarm verildi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
İngiltere’de ilk defa yüksek sıcaklıklar nedeniyle kırmızı alarm verildi

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Avrupa’yı saran sıcak hava dalgası İngiltere’yi kavurdu. Ülke tarihinde ilk defa yüksek sıcaklıklar nedeniyle kırmızı alarm verildi, ulusal acil durum ilan edildi. Sıcaklıkların 40 dereceyi bulduğu ülkede eğitime ara verildi, hastanelerde randevular iptal edildi. Pek çok yerleşim yerinde yangın çıktı. Öte yandan ülkede etkisini gösteren aşırı sıcaklar nedeniyle tren rayları büküldü, havaalanı pisti eridi.

Avrupa’yı etkisi altına alan sıcak hava dalgası rotayı İngiltere’ye çevirdi. Kırmızı alarm verilen ülkede ulusal acil durum ilan edildi. Tarihinin en yüksek hava sıcaklığını 2019 yılında gören İngiltere’de sıcaklık 38,7 dereceye kadar çıkmıştı. Geçtiğimiz gün Londra’nın batısında sıcaklıklar 40,2 derece kaydedilerek rekor kırıldı. Ülke tarihinde ilk defa yüksek sıcaklıklar nedeniyle kırmızı alarm verildi.

İNGİLTERE’DE REKOR SICAKLIKLAR

Sıcak hava dalgasının etkisi altında kalan İngiltere’de ölümler üçe katlandı. Yurt genelinde bazı okullarda eğitime ara verildi. Bazı hastanelerde randevuların iptal edilebileceği belirtildi. Özellikle Londra ile kuzeydeki Manchester ve York kentleri aşırı sıcaklıklardan etkilenen iki bölge oldu. Aşırı sıcaklar nedeniyle birçok bölgede de orman yangını çıktı.

DÜZİNELERCE YANGIN ÇIKTI

Leicestershire ve Güney Yorkshire'daki itfaiye ekipleri, düzinelerce yangının çıktığını bildirdi. Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan ise dün şehirde toplam 41 mülkte yangın çıktığını açıkladı. Hazine Baş Sekreteri Simon Clarke'ın aşırı sıcaktan kaynaklanan yangınlar nedeniyle ailelere yarım edeceklerini açıkladı.

SICAKLIKLAR 40 DERECEYİ AŞTI

Çarşamba gününden itibaren sıcaklıkların düşmesi bekleniyor. İngiltere’nin orta ve doğu kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.  İngiltere'de meteoroloji kurumu Met, "Yoğun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar çarşamba öğleden sonra aksamalara neden olabilir" dedi. 6 bölgede sıcaklıkların 40 dereceye ulaştığı baz yerlerde 40 dereceyi de aştığı kaydedildi.

TREN RAYLARI SICAKTAN BÜKÜLDÜ

Meteoroloji’ye göre İskoçya’da sıcaklığın 34.8C'ye ulaşmasıyla rekordaki en sıcak gününü yaşadı.  Öte yandan dün tren raylarının sıcaktan dolayı bükülmesi seferleri hayli aksatırken havaalanı pistinin asfaltı da eridi. Pist 1 saatliğine uçuşa kapatıldı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...