Irak ordusu Musul'da Peşmerge ile çatıştı: Ölü ve yaralılar var

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Irak ordusu Musul'da Peşmerge ile çatıştı: Ölü ve yaralılar var

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Irak’ta Musul'a bağlı Mahmur kentinde ordu ile Peşmerge güçleri arasında çatışma çıktı. İlk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi de yaralandı.

Irak’ın Musul kenti ile ülkenin kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin başkenti Erbil arasında yer alan Mahmur’da Irak ordusu ile  Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçleri arasında çatışma çıktı. Mahmur yakınlarından Karaçok Dağı’nda çıkan çatışmada 1 Peşmerge hayatını kaybederken, 3 Peşmerge ve 6 Irak askeri yaralandı.

Irak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Abdulemir Reşit Yarallah başkanlığındaki üst düzey bir askeri heyet, dün Mahmur bölgesindeki 14. Piyade Tümeni Komutanlığı’nı ziyaret etmişti.

ABD ELÇİLİK PERSONELLERİNİ UYARDI: IRAK'I TERK EDİN

ABD'nin Hamas ile çatışan İsrail'e verdiği destek sonrası Irak ve Suriye'deki Amerikan üslerine yönelik saldırılar arttı. ABD Dışişleri Bakanlığı da bugün vatandaşlarına Irak'a seyahat etmemeleri konusunda uyarıda bulundu.  Bağdat Büyükelçiliği ile Erbil Konsolosluğu’nda kilit rollerde olmayan personel ve ailelerine de ülkeden ayrılması yönünde talimat verildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...