İskoçya'da ürküten görüntü! Yetkililer toplu intihar üzerinde duruyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

İskoçya'nın Lewis Adası’nda 55 pilot balina karaya vurdu. Yetkililer sürüdeki hamile bir balinanın doğum esnasında yaşadığı komplikasyon nedeniyle kıyıya vurduğu ve sürünün geri kalanının da onunla birlikte intihar ettiğini düşünüyor.

İskoçya'nın Lewis Adası’nda karaya vuran 55 pilot balina öldü. Dün sabah balinaların karaya vurduğunu gören vatandaşlar durumu hemen yetkililere bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen görevliler, onlarca balinayı denize döndürmeye çalıştı.

İskoçya'da ürküten görüntü! Yetkililer toplu intihar üzerinde duruyor

ACI ÇEKMESİNLER DİYE ÖTENAZİ UYGULANDI

Balinaları kurtarmak için saatlerce mücadele veren görevlilerin çabası sonuç vermedi. Görevliler daha fazla acı çekmemeleri için karaya vuran 55 balinaya ötanazi uygularken, yalnızca bir balinanın denize döndürülebildiği bildirildi.

İskoçya'da ürküten görüntü! Yetkililer toplu intihar üzerinde duruyor

TOPLU İNTİHAR ÜZERİNDE DURULUYOR

İngiliz Dalgıçlar ve Deniz Hayatı Kurtarma Grubu (BDMLR) tarafından yapılan açıklamada, sürüdeki hamile pilot balinanın doğum esnasında yaşadığı komplikasyon nedeniyle kıyıya vurduğu ve sürünün geri kalanının da güçlü toplumsal bağları nedeniyle onunla birlikte intihar ettiği üzerinde durulduğu ifade edildi.

İskoç Deniz Hayvanları Karaya Vurma Programı (SMASS) ise, olayın nedenini belirlemek için önümüzdeki günlerde balinaların vücutlarından örnekler alınarak inceleme yapılacağını bildirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...