İspanya'nın La Palma adası alev alev yanıyor! Binlerce kişi tahliye edildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İspanya'nın La Palma adası alev alev yanıyor! Binlerce kişi tahliye edildi

DÜNYA Haberleri

İspanya'nın güneybatısında yer alan Kanarya Adaları grubundan La Palma'da başlayan orman yangını iki gündür sürüyor. Bir kaç ev kullanılamaz hale geldi, alevler yerleşim yerlerini tehdit etmeye devam ediyor. Bu sebepten dolayı 4 binden fazla kişi evlerinden tahliye edildi. Bölge halkı geceyi spor salonlarında geçirdi. Yangının, ulusal parka sıçramasından endişe ediliyor.

Aşırı sıcakların yaşandığı İspanya'da yaz mevsiminin ilk büyük orman yangını La Palma adasında çıktı. Cuma günü başlayan yangın hala kontrol altına alınamadı. Alevler şimdiye kadar 5 bin hektardan fazla ormanlık alanı kül etti.

BÖLGE HALKI SPOR SALONLARINA SIĞINDI

Tijarafe ve Puntagorda başta olmak üzere bazı yerleşim yerlerine de ulaşan yangınlardan dolayı 13 ev kullanılamaz hale geldi. La Palma Belediyesi ve sivil yardım ekipleri, 4 bin 255 kişinin evlerinden tahliye edildiğini, geceyi spor salonlarında, yakınlarında ya da otellerde geçirdiğini duyurdu.

ULUSAL PARKA SIÇRAYABİLİR

Yangın söndürme çalışmalarına karadan 100'ü asker 400'den fazla kişi katılıyor. Havadan da 13 uçağın destek veriyor. Yangının, bölgedeki ulusal parka sıçramasından endişe ediliyor.

MİTİNGLER İPTAL EDİLDİ

Diğer yandan İspanya'da 23 Temmuz'da yapılacak erken genel seçimler öncesinde siyasi partilerin La Palma'da planladıkları seçim mitingleri yangın nedeniyle iptal edildi.

BU YIL 15 BÜYÜK YANGIN YAŞANDI

Ülkede yılın ilk yarısında 15 büyük orman yangını çıktı. Bunun son 10 senenin aynı dönemine oranla neredeyse dört kat daha fazla olduğu belirtilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...