İsrail Gazze'de Filistinlilerin sığındığı okula saldırdı! Ölü ve yaralılar var

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail, Gazze'de katliam saldırılarını sürdürüyor. Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinin batısında bulunan ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı okulun kapısına top atışı düzenledi. Düzenlenen saldırıda en az 8 Filistinli hayatını kaybederken onlarca kişi yaralandı.

İsrail, 7 Ekim'den Hamas tünelleri olduğu iddasıyla hastane, okul, ibadethane gözetmeksizin bu yana Gazze'de ölüm yağdırıyor. İsrail, aylardır süren saldırılarında 24 bini aşkın masum Filistinliyi katletti. 2 milyona yakın Filistinli evini terk etmek zorunda kaldı. İsrail Gazze'de acımasız saldırılarını bugün de sürdürdü. Gazze'de 100 günü aşkın bir süredir katliam yapan İsrail ordusu, Filistinlilerin sığındığı bir okulu vurdu.

İSRAİL GAZZE'DE YİNE SİVİLLERİN SIĞINDIĞI OKULU VURDU

İsrail, Gazze'de 100 günü aşkın bir süredir katliam saldırılarını sürdürüyor. Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinin batısında bulunan ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı okulun kapısına top atışı düzenledi. Düzenlenen saldırıda en az 8 Filistinli hayatını kaybederken onlarca kişi yaralandı.

BATI ŞERİA'DA DA FİLİSTİLİLER HEDEFTE

İsrail güçleri sadece Gazze'de değil işgal altındaki Batı Şeria'da da Filistilileri hedef almaya devam ediyor. Tel Aviv'de gerçekleşten araçla ezme eylemlerinin ardından İsrail Ordusu, Batı Şeria'nın nın El Halil ve Tulkerim kentlerinde biri kadın 3 Filistinliyi öldürdü.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, El Halil'e bağlı Dura ilçesinde İsrail güçleri tarafından kalbinden vurulan Muhammed Hasan İbrahim Ebu Sıba (22) ile başından vurulan Ahed Mahmud Evlad Muhammed'in (24) hayatını kaybettiği açıklandı. 4'ü ağır 9 kişinin de yaralandı.

İSRAİLİN SALDIRILARINDA 2 ESİR ÖLDÜ

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken, Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrailli esirler Yossi Sharabi ve Itay Svirsky’nin İsrail'in saldırılarında öldüğünü açıkladı. Kassam Tugayları, Sharabi ve Svirsky’nin cansız bedenlerine ait video yayınladı. Kassam Tugayları’nın yayınladığı videoda yer alan başka bir İsrail esir Noa Argamani ise İsrail hava saldırısında yaralandığını açıkladı.

Öte yandan İsrail güçlerinin son 24 saatte "12 katliam" gerçekleştirdi. Son 24 saatte 132 Filistinli hayatını kaybederken, 252 kişi ise yaraladı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısı son 24 saatte 132 artarak 24 bin 100'e çıktı. Yaralananların sayısının ise 60 bin 834'e yükseldi. Yaralıların bir kısmının hala enkaz altında ya da yol kenarlarında yaşam savaşı veriyor. Ambulans ve sivil savunma ekiplerinin ise onlara ulaşamakta güçlük çekiyor.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...