İsrail, Gazze'deki parlamento binasını patlatarak yıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail, Gazze'deki parlamento binasını patlatarak yıktı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail ordusu, Gazze'deki parlamento binasını işgal etti. Ardından da binayı patlayıcı yerleştirip havaya uçurdu. İsrail polisi ise ocak ayında öldürdükleri bir Filistinlinin Kudüs'teki evini patlattı. 

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan parlamento binasını hedef aldı. Bina, İsrailli askerler tarafından patlatılarak yıkıldı. 

PATLATIP VİDEO ÇEKTİLER

Bu anlara ait görüntüler ülke medyası tarafından paylaşıldı. Videoda, parlamentonun büyük bir patlamayla yerle bir olduğu, havaya yoğun toz bulutlarının yükseldiği görülüyor. Daha önce parlamento binasını işgal ettiğinin bildiren İsrail ordusu, bu olaya ilişkin henüz açıklama yapmadı.

İsrail, Gazze'deki parlamento binasını patlatarak yıktı

İsrail askerleri iki gün önce işgal ettiği parlamentoda bayraklarını açıp bir de poz vermişlerdi

KUDÜS'TE DE SİVİLLERİN EVİ PATLATILDI

İsrail polisi de Kudüs'ün Ras el-Amud Mahallesi'ne baskın düzenledi. Polis, ocak ayında İsrail güçlerince öldürülen Filistinli Hayri Alkam'ın ailesine ait evi kuşattı. Polis, Alkam ailesini dışarı çıkartırken çevredeki diğer evleri de boşalttı. Ardından Alkam ailesinin evi yerleştirilen patlayıcılarla havaya uçuruldu.

İSRAİL POLİSİ İNTİKAM PEŞİNDE

Kudüs'te bulunan yasa dışı bir Yahudi yerleşim biriminde ocak ayında düzenlenen silahlı saldırıda 7 İsrailli hayatını kaybetmişti. Saldırıyı düzenleyen Filistinli Hayri Alkam da olay yerinde vurularak öldürülmüştü. İsrail güçleri, saldırı düzenlemekle suçladığı Filistinlileri, gözaltı ve hapsin yanı sıra evlerini yıkarak da cezalandırılıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...