İsrail, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nden liman almayı planlıyor!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrail, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nden liman almayı planlıyor!

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail’in Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden 140 milyon dolara liman satın almak için çalışma yürüttüğü belirtildi.

Yediot Ahronot gazetesine göre, bu adımın temel amacı, Hayfa Limanı'nın hedef alınması durumunda ülkeye yönlendirilen ithalatın korunması ve ABD'nin Gazze kıyısında planladığı limana ulaşmadan önce malların inceleneceği bir kontrol noktası görevi görecek bir liman oluşturmak.

Söz konusu haberde, İsrail'in savaş sonrasında Gazze'nin imarı için de bu limanı kullanmayı planladığı belirtildi.

Ancak, sadece Gazze ile sınırlı olmayan bu girişimin, kuzeyden Hizbullah'ın Hayfa Limanı'nı hedef alması durumunu da içerdiğine vurgu yapıldı.

Bu durumda, yük gemilerinin güvenlik nedeniyle malları GKRY'deki limandan alıp, ülkenin güneyindeki Eşdod ya da Eilat limanlarına taşıyabileceği ifade edildi.

Haberde ayrıca, Hindistan'dan gelecek malların İsrail limanlarından Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki potansiyel İsrail limanına ve oradan da Avrupa'ya taşınması ihtimali, Hint Avrupa Ekonomi Koridoru Projesi'ne işaret edilerek değerlendiriliyor.

İSRAİL’E MALİYETİ 140 MİLYON DOLAR

Henüz başlangıç aşamasında olduğu belirtilen girişimin maliyeti ise yaklaşık olarak 140 milyon doları bulması bekleniyor.

İsrail Ulaştırma Bakanlığı tarafından geçtiğimiz cumartesi günü, bir heyetin GKRY'de bir liman satın almak üzere araştırma yapmak üzere yola çıkacağını açıklamıştı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...