CANLI ANLATIM

İsrail'den Şam'a hava saldırısı! İran Büyükelçilik binası vuruldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı

İsrail savaş uçakları, Suriye'nin başkenti Şam'da İran Büyükelçilik binasını vurdu. Saldırıda Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanlığı'nın üst düzey yöneticilerinden Muhammed Rıza Zahedi öldü. Saldırıda can kaybının 8 olduğu belirtilirken, İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, "Netanyahu, akli dengesini tamamen kaybetmiş durumda" dedi.

Canlı Anlatım Özeti
  • RUSYA, GOLAN TEPELERİ'NE EK ASKERİ POLİS KARAKOLU KONUŞLANDIRDI
  • "DİPLOMATİK TESİSLERE YÖNELİK SALDIRI KABUL EDİLEMEZ"
  • TAHRAN'DA YÜZLERCE KİŞİ MEYDANLARA İNDİ
  • BAE'DEN SALDIRIYA KINAMA
  • ÖLEN GENERAL SAYISI 2'YE YÜKSELDİ
  • ABD SALDIRI KONUSUNDA "BEKLEMEDE"
  • İSRAİL, DİPLOMATİK MİSYONLARINDA ALARM DURUMUNA GEÇTİ
  • "NETANYAHU, AKLİ DENGESİNİ TAMAMEN KAYBETMİŞ DURUMDA"
  • "İSRAİL'E TEPKİMİZ ÇOK SERT OLACAK"

2.04.2024 01:56

RUSYA, GOLAN TEPELERİ'NE EK ASKERİ POLİS KARAKOLU KONUŞLANDIRDI

Rusya Savunma Bakanlığı, Golan Tepeleri bölgesinde ek bir Rus askeri polis karakolu konuşlandırıldığını bildirdi.


2.04.2024 01:26

"DİPLOMATİK TESİSLERE YÖNELİK SALDIRI KABUL EDİLEMEZ"

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Suriye’nin başkenti Şam’da bulunan İran Konsolosluğuna yönelik hava saldırısını şiddetle kınadığını bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, dokunulmazlığı Viyana Sözleşmesine göre güvence altına alınan diplomatik ve konsolosluk tesislerine yönelik saldırının kabul edilemez olduğu belirtildi.


02.04.2024 00:27

TAHRAN'DA YÜZLERCE KİŞİ MEYDANLARA İNDİ

İsrail savaş uçakları tarafından Suriye'nin başkenti Şam'daki İran Büyükelçilik binasına yapılan saldırı sonucu üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 8 kişi öldü. Saldırı İran'da geniş yankı uyandırdı. Yüzlerce İranlı tahran meydanlarına inerek İsrail'i protesto etti. "İntikam" sloganları atan İranlılar, ABD ve İsrail bayraklarını yaktı.


01.04.2024 23:02

BAE'DEN SALDIRIYA KINAMA

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suriye'nin başkenti Şam'daki İran diplomatik misyonunu hedef alan saldırıyı kınadı.

İran resmi haber ajansı İRNA'ya göre, BAE Dışişleri Bakanlığı, Şam'daki İran Büyükelçiliği'ne ait bir merkezin "İsrail tarafından" hedef alınmasının ardından açıklama yaptı.

Açıklamada, "BAE, Suriye'nin başkenti Şam'daki İran diplomatik misyonunun hedef alınmasını kınadı." ifadeleri yer alırken,  kınama dışında başka bir ayrıntıya yer verilmedi.


01.04.2024 22:25

ÖLEN GENERAL SAYISI 2'YE YÜKSELDİ

İsrail basını, İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 5 kişinin İran'ın askeri personeli olduğunu bildirdi ve Zahidi dışında bir generalin daha öldüğünü belirtti.

İsrail ordu radyosunun haberinde, İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına düzenlenen saldırıda ölenlerin tamamının İran'ın askeri personeli olduğu ve İranlı diplomatların zarar görmediği aktarıldı.

Saldırıda öldürülen İran'ın Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi'nin Lübnan, Suriye ve Filistin'deki silahlı gruplardan sorumlu olduğu, "Tahran'ın bölgedeki vekilleri aracılığıyla İsrail'e saldırıları ve özellikle de İsrail içindeki silahlı saldırıları yönettiği" öne sürüldü.

Saldırıda öldürülen Zahidi'nin kara güçlerinin yanı sıra hava unsurlarından da sorumlu olduğu paylaşıldı.


01.04.2024 22:03

ABD SALDIRI KONUSUNDA "BEKLEMEDE"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, İsrail'in İran'ın Şam'daki konsolosluğuna düzenlediği belirtilen saldırıyı teyit ya da inkar etmezken, "Spesifik olarak bu saldırıya ilişkin yorum yapmayacağım çünkü bir sonuca ulaşabilmek için (bölgedeki ülkelerden) daha fazla bilgi edinmemiz lazım. Genel bir prensip olarak biz elbette bölgede tansiyonun yükselmesinden endişe duyarız" dedi.


01.04.2024 21:32

İSRAİL, DİPLOMATİK MİSYONLARINDA ALARM DURUMUNA GEÇTİ


01.04.2024 20:58

"NETANYAHU, AKLİ DENGESİNİ TAMAMEN KAYBETMİŞ DURUMDA"

İran, İsrail’in Suriye’de bulunan İran’a ait konsolosluk binasını hedef aldığı saldırıda Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Muhammed Rıza Zahedi'nin hayatını kaybettiğini doğruladı. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, “Netanyahu, akli dengesini tamamen kaybetmiş durumda” dedi.


İsrail'den Şam'a hava saldırısı! İran Büyükelçilik binası vuruldu - 2. Resim

01.04.2024 20:12

"İSRAİL'E TEPKİMİZ ÇOK SERT OLACAK"

İran'ın Şam Büyükelçisi Hüseyin Ekberi, saldırıya ilişkin açıklamada bulundu. Ekberi, "İsrail, Şam'daki büyükelçilik binamıza F-35 savaş uçakları ve 6 füze ile saldırdı. İsrail'e tepkimiz çok sert olacak.  Enkazda arama kurtarma çalışmaları sürüyor" dedi.


01.04.2024 18:10

İSRAİL, SURİYE'DE BÜYÜKELÇİLİK BİNASINI HEDEF ALDI

İsrail savaş uçakları, Suriye'nin başkenti Şam'da İran'ı hedef aldı. İran'ın Suriye Büyükelçiliği'nin bitişiğindeki binaya İsrail tarafından hava saldırısı düzenlendiği bildirilirken, saldırı sonucu 8 kişinin öldüğü belirtildi.

Suriye basınında yer alan haberlerde, Suriye hava savunma sistemlerinin saldırıya karşılık verdiği aktarıldı.

İRAN BÜYÜKELÇİSİ SALDIRIDAN ETKİLENMEDİ

İran basınında yer alan haberlerde, İran Büyükelçisi'nin saldırıdan etkilenmediği belirtildi. Reuters'ın İran devlet televizyonuna dayandırdığı haberine göre ise saldırıda ölen diplomatlar var.

Şam'daki saldırı sırasında İran Büyükelçisi'nin konutta Filistin İslami Cihat Hareketi yetkilileriyle görüştüğü kesinleşti. Bu toplantıdaki kişiler arasında ölü veya yaralı var mı bilgi verilmedi.

İsrail'den Şam'da hava saldırısı! İran Büyükelçilik binası vuruldu - 1. Resim

ÜST DÜZEY YÖNETİCİ ÖLDÜRÜLDÜ

Saldırıda Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanlığı'nın üst düzey yöneticilerinden Muhammed Rıza Zahedi öldürüldü. Zahedi'nin eski DMO Hava ve Kara Kuvvetleri Komutanı olduğu belirtildi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...