İsveç, Ukrayna'ya silah gönderecek

Düzenleyen:
İsveç, Ukrayna'ya silah gönderecek

DÜNYA Haberleri

İsveç'ten, kendilerini tehdit eden Rusları öfkelendirecek bir hamle geldi. İsveç, Ukrayna'ya Rus ordusuna karşı savaşması için askeri ve maddi destek vereceğini açıkladı.

Rusya, Ukrayna topraklarına saldırdıktan sonra Kremlin, iki komşu ülkeyi daha tehdit etmişti. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılmasının sonuçları olacağını söylemişti. Zaharova "Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılımı, Rusya'nın cevap vermesini gerektirecek ciddi siyasi-askeri sonuçlara yol açacaktır" demişti.

Bu yaşanılanlar sonrası İsveç'ten Rusları kızdıracak bir hamle geldi. İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, düzenlediği basın toplantısında, hükümetin Ukrayna'ya askeri yardım yapmaya karar verdiğini söyledi.

Hafif silahların yanı sıra Ukrayna'ya tanksavar da gönderileceğini belirten Andersson "5 bin AT4 tanksavar silah, 5 bin çelik yelek, 5 bin askeri kask, 135 bin askere yetecek hazır gıda göndereceğiz. Ayrıca insani yardım için 50 milyon avro ilave destek vereceğiz" dedi.

Andersson, problemin Avrupa'nın bütün güvenliğini ilgilendirdiği için böyle bir karar aldıklarını ve Avrupa Birliği'nde (AB) ileriki günlerde Rusya'ya yönelik daha fazla önlemin alınacağını sözlerine ekledi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...