İsveç yine şaşırtmadı: Türkiye’nin itirazlarına rağmen PKK destekli gösteriye onay çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İsveç yine şaşırtmadı: Türkiye’nin itirazlarına rağmen PKK destekli gösteriye onay çıktı

DÜNYA Haberleri

NATO’ya üye olabilmek için Türkiye’nin onayına ihtiyaç duyan İsveç, müttefiklik ruhuna yakışmayacak skandal kararlar almaya devam ediyor. Yürürlüğe giren yeni terör yasasına rağmen İsveç polisi, Pazar günü yapılacak olan Türkiye karşıtı ve PKK destekli gösteriye onay verdi.

İsveç, NATO üyesi olabilmek için Türkiye’yi ikna etmeye çalışıyor.

Tartışmalı yeni terör yasası geçtiğimiz günlerde İsveç’te yürürlüğe girdi.

NATO üyesi olarak milli güvenliğini sağlama almak isteyen İsveç, Türkiye’nin güvenlik endişelerini göz ardı etmeye devam ediyor.

İsveç yine şaşırtmadı: Türkiye’nin itirazlarına rağmen PKK destekli gösteriye onay çıktı

TÜRKİYE KARŞITI GÖSTERİ YAPILACAK

Agence France-Presse’ye (AFP) konuşan İsveçli güvenlik yetkilileri, başken Stockholm’de düzenlenecek NATO karşıtı gösteriye Türkiye’nin itirazlarına rağmen izin verdiklerini duyurdu.

Gösteri, “İsveç'te NATO'ya Hayır, Erdoğan Yasalarına Hayır” gibi provokatif bir sloganla Pazar günü şehir merkezinde düzenlenecek.

AFP, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtı gösterinin PKK terör örgütü destekçisi olarak bilinen "Rojava Komitesi" tarafından düzenleneceğini aktardı.

YENİ TERÖR YASASI BELİRSİZLİKLERİ

Stockholm polis sözcüsü Ola Osterling, "Pazar günü herkesin ifade özgürlüğü de dahil olmak üzere anayasa tarafından korunan haklarını kullanabilmelerini sağlayacağız" yorumunu yaptı.

İsveç güvenlik güçlerinin Türkiye karşıtı gösteriye verdiği bu onay, ülkede yürürlüğe giren yeni terör yasasının Ankara’nın güvenlik endişelerini gidermekten çok uzak olduğunu bir kere daha ortaya koydu.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...