Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İsveç’te hayal kırıklığı: Eyvah! NATO üyeliği tehlikede

İsveç’te hayal kırıklığı: Eyvah! NATO üyeliği tehlikede

Türkiye’de yapılan Cumhurbaşkanı seçimlerini en yakından takip eden ülkelerin başında hiç şüphesiz İsveç geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turu lider bitirmesi ülke güvenliğini NATO’ya üye olma umutlarına bağlayan İsveç’te “Eyvah!” seslerinin yükselmesine neden oldu.

Kaydet
a- | +A

Geçtiğimiz yıl Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı askeri operasyonlar Finlandiya ve İsveç’in korkuya kapılmasına neden oldu.

Bu iki ülke apar topar NATO’ya üyelik başvurusu yaparak güvenliklerini sağlamaya çalıştı.

Türkiye, Finlandiya’nın NATO üyesi olmasına yeşil ışık yakarken İsveç’in üyelik sürecini bu ülkenin PKK terör örgütüne verdiği destek nedeniyle henüz onaylamadı.

NATO üyesi olma hedeflerini Türkiye’deki muhalefete bağlayan İsveç, hafta sonu yapılan seçimlerin sonuçlanmasıyla derin bir hayal kırıklığı yaşadı.

"MUHALEFETE SOĞUK DUŞ"

Rüzgar Erdoğan’ın lehine döndü” manşetini kullanan İsveç devlet televizyonu SVT, “Erdoğan’ın ikinci tur seçimleri öncesinde Kılıçdaroğlu'na karşı net bir üstünlüğü var” yorumunu yaptı.

Erdoğan, geçen gece zafer şarkısı söyledi. Destekçileri tezahürat yaparken, değişim hayalleri yıkıldı. Seçim sonucu, muhalefet için acımasız bir soğuk duş oldu” ifadeleri dikkat çekti.

İsveç’te hayal kırıklığı: Eyvah! NATO üyeliği tehlikede
Başlık Resmiİsveç’te hayal kırıklığı: Eyvah! NATO üyeliği tehlikede

İSVEÇ'İN AKLI FİKRİ NATO ÜYELİĞİNDE

İsveç’in NATO’ya üyelik sürecini de değerlendiren SVT, “Muhalefet, NATO açısından İsveç'e pozitif bakıyor, ancak eleştirenler de var” dedi.

Türk muhalefeti, seçimi kazanması halinde İsveç'in NATO başvurusunu onaylamak istediğini söyledi. Ancak bu ittifak içinde İsveç'e yönelik Erdoğan'la aynı eleştirileri paylaşan güçler de var” yorumu yapıldı.

BAKMADAN GEÇME
Türkiye’nin seçimi Yunanistan’da hayal kırıklığı oluşturdu: Erdoğan liderliği bitmedi
HABER

Türkiye’nin seçimi Yunanistan’da hayal kırıklığı oluşturdu: Erdoğan liderliği bitmedi

İlham Aliyev’den Cumhurbaşkanı Erdoğan
HABER

İlham Aliyev’den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.