İz izleme sistemi kaldırılıyor: Çin, Covid tedbirlerini gevşetmeye başladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İz izleme sistemi kaldırılıyor: Çin, Covid tedbirlerini gevşetmeye başladı

Dünya Haberleri

Koronavirüs sürecinin başından bu yana sıkı tedbirler uygulayan Çin, Covid-19 iz izleme hizmeti olan 'Mobil Yol Programı kartını' kaldıracağını açıkladı.

OSMAN SAĞIRLI'NIN HABERİ

Çin sağlık yetkilileri, geçen hafta aylardır sürdürülen katı Covid-19 sınırlamalarının hafifletildiğini duyurmasının ardından yeni değişiklikler hakkında da bilgi verdi. Ülkede bugün itibarıyla Covid iz izleme hizmeti olan “Mobil Yol Programı kartının” kaldırılacağı açıklandı.

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Akademisinden yapılan açıklamaya göre; kısa mesajlar, web sayfaları, WeChat uzantıları, Alipay uzantıları ve uygulama gibi Mobil Seyahat Programı kartı sorgulama kanalları aynı anda çevrim dışı olacak.

Çin, salgınının başlangıcından bu yana, bireylerin 14 günlük seyahat geçmişlerini takip etmek için güzergâh kartı sistemini kullandı. Sistem, insanların telefon numaralarına bağlı ve “yüksek riskli bölge” olarak belirlenmiş herhangi bir yere sahip şehirleri ziyaret edenleri tespit etmeyi amaçlıyordu.

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...