KKTC’den tanınma yolunda dev adım! Türk Birliği’ne giriş bileti 'Ercan Havalimanı'

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin cazibe vitrini olacak olan Yeni Ercan Havalimanı bugün açıldı. Peki, yeni havalimanı Türk Devletler Teşkilatının Dubai’si olarak nitelendirilen KKTC’ye ve Kıbrıs halkına ne kazandıracak? KKTC’nin dünya tarafından tanınmasının yolunu açar mı?  Sizler için araştırdık...

Yeni Ercan Havalimanı'nın duyurusu yapıldığından beri Türkiye'nin gözü kulağı yavru vatandaydı. Yeni havalimanının Kıbrısın tanınmasından, ülke ekonomisine katkısına kadar kazandıracakları bir hayli fazla. 

Türk devletleri arasında tek ada devleti olan KKTC bu özelliğiyle de Akdeniz'de bir üs görevi görüyor. Yeni havalimanı ile ülkenin jeopolitik ve stratejik önemi de artıracak. 

10 milyon yolcu kapasitesine sahip Yeni Ercan Havalimanı, Kıbrıs nüfusunun tam 26 katı.

Bu terminal hem yavru vatanın varlığını çok güçlendirecek hem de adayı turizm, ekonomi, siyaset ve güvenlik alanında bir üst lige taşıyacak.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bu projeyle sadece Türk birliğine değil dünyaya da açılacak. 

Peki Yeni Ercan Havalimanı'nın KKTC’nin dünya tarafındaki etkisi nasıl olacak? İşte detaylar...

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...