Kolombiya’da inanılmaz kurtuluş! Resmi kaynaklar doğruladı: Düşen uçaktaki 4 çocuk 40 gün sonra bulundu
Kolombiya’da 1 Mayıs’ta kişiyle kaybolan ve 17 Mayıs’ta enkazı bulunan uçağın içindeki aralarında 11 aylık bir bebeğin de bulunduğu 4 çocuğa sağ ulaşıldığı resmen teyit edildi. Kardeşlerden en büyüğünün küçük kardeşlerini hayatta tutmak için ormanda geçici bir sığınak kurduğu ve meyve yiyerek hayatta kaldıkları öğrenildi.
Kolombiya'da, 1 Mayıs'ta içindeki 7 kişiyle kaybolan ve 17 Mayıs'ta enkazı bulunan küçük uçaktaki, 4 çocuk sağ olarak bulundu.
4 ÇOCUK SAĞ BULUNDU
Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Tüm ülke için büyük sevinç! 40 gün önce Kolombiya ormanlarında kaybolan 4 çocuk sağ bulundu." ifadesini kullandı.
Açıklamada, 4 kardeşin Caqueta yönetim belgesine bağlı ormanlıkta yerlerinin tespit edildiği kaydedildi.
SAĞLIK DURUMLARI İYİ
Askeri personel tarafından bulunan çocukların sağlık durumlarının ise "sıvı kaybı" ve "böcek ısırığı" kaynaklı sorunlar olduğu bildirildi.
11 AYLIK BEBEĞE SAĞ ULAŞILDI
Yetkililerin kardeşlerle ilgili 18 Mayıs'taki açıklamasında, çocukların sağ bulunduğu belirtilmiş ancak akıbeti doğrulanamamıştı. Kurtulanlar içinde 11 aylık bir bebeğin de olduğu bilgisi paylaşıldı.
4 CESEDE ULAŞILDI
Ülkenin güneyindeki ormanlarda 17 Mayıs'ta enkazı bulunan küçük uçaktaki diğer 4 kişinin ise cesedi tespit edilmişti. Guaviare yönetim bölgesine bağlı San Jose kentinde düştüğü sanılan HK 2803 numaralı küçük uçakta 7 kişinin bulunduğu belirtilmişti.
GEÇİCİ BİR SIĞINAK KURMUŞ
Yerel medyaya göre, kardeşlerden en büyüğü küçük kardeşlerini hayatta tutabilmek için ormanda geçici bir sığınak kurmuştu.
HAVADAN YARDIM MALZEMELERİ ATILMIŞ
Arama kurtarma ekipleri de, çocukların hayatta kalmak için yedikleri meyvelerin çöpleri ile bitkilerden yapılan sığınaklar keşfetmiş, çocukların kullanabilmesi için de havadan çeşitli yardım malzemeleri atılmıştı.
Uçak kazası sonrası kaybolan çocuklar için dualar edilmiş ve mumlar yakılmıştı. Kaybolan çocukların bulunması için ordu seferber edilmişti.
