Korkutan iddiayı ABD basını yazdı: Moskova strateji değiştirdi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber7
Korkutan iddiayı ABD basını yazdı: Moskova strateji değiştirdi

DÜNYA Haberleri  / Haber7

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi sürerken Amerikan basını, Ukrayna'nın beklenmeyen direnişi karşısında Moskova'nın strateji değiştirdiğini, savaşa 1000'e yakın yeni paralı asker göndereceğini ve artık daha fazla şehir merkezlerini vuracağını iddia etti.

Dünyanın gözünü çevirdiği Ukrayna'da, Rusya'nın işgal girişimi 10'uncu gününe girdi. Zelenskiy'nin açıklamalarıyla birlikte Ukrayna halkı ve askerleri direnirken, Rus ordusunun başkent Kiev'e ilerleyişi sürüyor. Şehirden sık sık patlama ve siren sesleri yükselirken dünyanın birçok ülkesinden ise Rusya'ya karşı yaptırım kararları peş peşe gelmeye devam ediyor.

SAVAŞ BÖLGESİNE 1000 YENİ PARALI ASKER

Amerikan CNN televizyonu, Ukrayna topraklarındaki Rusya işgaline dair önemli bir haber yayımladı. ABD'li ve Avrupa'lı istihbarat yetkililerine dayandırılan haberde Rusya'nın kısa bir süre içinde Ukrayna'ya 1000'e yakın yeni paralı asker göndereceği duyuruldu.

Ukrayna topraklarındaki paralı askerlerin, Kiev'deki direniş karşısında sergilediği kötü performansa değinilen haberde, yaklaşık 200 paralı askerin öldüğü ve bundan dolayı Moskova'nın 1000'e yakın askeri Ukrayna'daki savaşa dahil etmeye hazırlandığı belirtildi.

MOSKOVA STRATEJİ DEĞİŞTİRDİ

Haberde, Kiev'e ilerleyişini sürdüren ve yaklaşık 65 kilometreyi bulan dev Rus konvoyunun son birkaç gündür duraksadığı ve savaş alanında ciddi sorunların yaşadığı belirtilirken, Rusya'nın bu hamleyle kuvvetlerine taze kan katarak güçlendireceği aktarıldı.

Amerikan CNN televizyonuna bilgi aktaran yetkililer, Ukrayna'da direnişin artması nedeniyle Rusya'nın strateji değiştirdiğini, saldırılarını yoğunlaştıracağını ve artık daha fazla sivili hedef alabileceğini öngördüklerini belirtti. Avrupalı istihbarat yetkilisi ise verdiği bilgide, Rusya'nın şehirlere ağır silahlarla saldırılarda bulunarak bomba yağdırmaya hazır göründüğünü ve bunun çok ciddi sivil kayıplara yol açmasını beklediklerini söyledi.

ŞEHİR MERKEZLERİNİ HEDEF ALACAK

Askeri uzmanlar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in istediği hızlı zaferi elde edememesi ve Rus ordusunun Ukrayna genelinde sert ve kararlı bir direnişle karşılaşmasının ardından, Moskova'nın savaş stratejisinde değişikliğe gittiğini, askeri hedeflerden sivil hedeflere doğru bir kayma olduğunu ve saldırıların artık daha fazla şehir merkezlerine odaklandığı görüşünde birleşti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber7
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...