Kraliçe Elizabeth'in cenaze töreninde tek zırhlı araç Biden'ın!

Düzenleyen:
Kraliçe Elizabeth'in cenaze töreninde tek zırhlı araç Biden'ın!

DÜNYA Haberleri

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in tarihi Westminster Abbey Kilisesi’ndeki cenaze törenine tüm liderler otobüsle taşınırken, sadece ABD Başkanı Joe Biden'a zırhlı aracıyla katılma izni verilmesi dikkat çekti. Sosyal medya kullanıcıları ise Afrikalı liderlerin otobüste çekilen görüntüleri ile Biden'ın zırhlı aracındaki çekilen fotoğraflarını karşılaştırarak tepki gösterdi.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in Westminster Abbey Kilisesi'nde gerçekleşen törenle uğurlanırken, liderlerin cenazeye katılımı sosyal medyada gündem oldu.

İngiltere cenaze töreninden önce liderlerin otobüsle taşınacağını, zırhlı araç ve korumalara izin verilemeyeceğini duyurmuştu.

Ancak ABD başkanı Joe Biden'ın törene zırhlı aracı ve korumaları ile katılması dikkat çekti.

Öte yandan diğer tüm liderler tören alanına otobüsle taşındı. Sosyal medya kullanıcıları ise Biden ve Afrika liderlerinin otobüsteki görüntülerini karşılaştırarak cenazedeki çifte standarda tepki gösterdi.

"OTÜBÜSTE ÇOK GÜZEL SOHBET ETTİK"

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, otobüs kullanmakta bir "sıkıntı" görmediğini belirtirken Kanada Başbakanı Justin Trudeau da "otobüste çok güzel sohbet" ettiklerini söyledi.

Kraliyet'in liderler için otobüsle katılım kararı eleştirilmişti.

TÖRENE 500'E YAKIN LİDER KATILDI

Yaklaşık 2 bin davetlinin katılımıyla düzenlenen cenaze töreninde ABD Başkanı Joe Biden ile eşi Jill Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, İrlanda Cumhurbaşkanı Michael Higgins, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'in eşi Olena Zelenska başta olmak üzere 500'e yakın dünya lideri ve üst düzey isim yer aldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...