Kuş öttü, ABD karıştı! Elon Musk Twitter belgelerini ifşa etti: ABD başkanlık seçimlerine müdahale edilmiş

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kuş öttü, ABD karıştı! Elon Musk Twitter belgelerini ifşa etti: ABD başkanlık seçimlerine müdahale edilmiş

DÜNYA Haberleri

Sosyal medya devi Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, 'Twitter Dosyaları 3' başlığı adı altında bir dizi gizli belgenin ifşa edilmesini sağladı. Musk, eski Twitter yönetiminin ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiğini ve bunun demokrasiyi nasıl baltaladığını gözler önüne serdi.

Milyarder iş insanı ve sosyal medya şirketi Twitter'ın sahibi Elon Musk, geçtiğimiz hafta sonu serbest gazeteci Matt Taibbi aracılığıyla Twitter'ın eski yönetimi ile ABD Başkanı Joe Biden'ın ekibi arasında geçen gizli görüşmeleri ifşa etmişti. Bu görüşmelerde, Biden'ın talebi üzerine Twitter, Biden'ın oğlu Hunter Biden'ın hakkındaki olumsuz haberleri ve tweetleri platformdan kaldırmıştı. Üstelik bu olay, 2020 ABD başkanlık seçimlerinden hemen önce gerçekleşmişti.

Geçtiğimiz hafta ortaya dökülen 'Twitter Dosyaları' başlıklı ifşa tweetlerine yenileri eklendi. Elon Musk, Twitter hesabından gazeteci Taibbi'nin 'Twitter Dosyaları 3' başlıklı tweetlerini paylaştı. Bu tweetlere göre, Twitter'ın eski yönetimi ABD'nin 2020 yılında gerçekleşen başkanlık seçimlerine müdahale ettiği görülüyor.

https://twitter.com/mtaibbi/status/1601352083617505281

TWİTTER YÖNETİMİ SEÇİMLERE NASIL MÜDAHALE ETTİ? 

Hatırlayacağınız üzere 2021 yılının Ocak ayında ABD Kongre binasına yönelik bir baskın gerçekleşmiş ve bu baskında parmağı olduğu gerekçesiyle önceki devlet başkanı Donald Trump, sosyal medya platformlarından yasaklanmıştı. Trump'ın Twitter hesabı da askıya alınmıştı. Elon Musk, Donald Trump'ın Twitter'dan atılmadan önce Twitter'ın üst düzey yöneticilerinin ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiğini ileri sürdü. 

'Twitter Dosyaları 3' başlıklı yazıda gazeteci Taibbi, "Trump'ın yasağına yol açan iç tartışmanın büyük kısmı 6-8 Ocak günlerinde gerçekleşti. Ancak entelektüel çerçeve Kongre Binası ayaklanmalarından önceki aylarda atıldı" dedi.

Twitter belgelerini ifşa eden Matt Taibbi, bir tweetinde şöyle dedi: "Trump'ı yasakladıktan hemen Twitter yöneticileri yeni otoriteye geçti; geleceğin başkanlarını ve Beyaz Sarayı, hatta belki de Joe Biden'ı yasaklamaya hazırlandılar. Bir yönetici, 'yeni yönetim kesinlikle gerekli olmadıkça Twitter tarafından askıya alınmayacak' diyor."

Taibbi ayrıca, Twitter yönetiminin seçimler yaklaşırken 'belki de federal kurumların baskısıyla' kurallarla daha fazla mücadele ettiğini söyledi. 

'TRUMP YİNE KAYBEDERDİ AMA...'

Twitter’da bir kullanıcı, Elon Musk’a dikkat çeken bir soru yöneltti. Twitter'ın, ABD’nin eski devlet başkanı Donald Trump'ı yasaklaması ve 2020 başkanlık seçimleri öncesinde Trump’ın tweet'lerini sansürlemesi hakkında sorular sordu. Bunun üzerine Twitter’ın yeni CEO'su Elon Musk, büyük sosyal medya ağlarının seçimlere müdahalesine sert tepki gösterdi. 

Musk, Trump'ın Twitter'ın yasaklamaları olmasa da yine de seçimi kaybedeceğini ancak sosyal medya platformunun böyle bir eylemde bulunmaması gerektiğini kaydetti. Attığı

Musk, “Trump'ın yine de kaybedeceğini düşünüyor muyum? Evet. Biden, Hilary ve Obama'yı destekledim. Bununla birlikte, sosyal medya şirketlerinin seçimlere müdahalesi, açıkça halkın demokrasiye olan inancını baltalamaktadır ve yanlıştır.” dedi. 

Başka bir tweette Musk, sosyal medyanın bir partiye veya bir partinin başkan adayına yönelik ayrıcalıklı muamelesine izin verilmemesi gerektiğini söyledi. Söz konusu Twitter belgelerinin ifşalandığı bir tweette, "Twitter Dosyaları, Twitter aktivist çalışanlarının 2020 seçimlerinden önceki günlerde Amerika Birleşik Devletleri Başkanını temelsiz bir şekilde bastırdığını ve sansürlediğini gösteriyor. Bu, seçim müdahalesinin kahrolası bir kanıtı." ifadesi kullanıldı. Elon Musk bu tweete katılarak, yorum yaptı: "Kesinlikle doğru. Kanıtlar açık ve çok büyük."

(Haber Merkezi) 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...