Kuzey Kore, ABD'yi suçladı: Nükleer savaşı ateşliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kuzey Kore, ABD'yi suçladı: Nükleer savaşı ateşliyor

DÜNYA Haberleri

Kuzey Kore, Kore savaşın 73. yıldönümünde 'saldırganlığın savaş provokasyonuna' karşı Pyongyang'da kitlesel mitingler düzenledi. Dışişleri Bakanlığından yayınlanan araştırma makalesinde ise ABD, nükleer bir savaşı ateşlemek için askeri süreç başlatmakla' suçlandı.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığının yayınladığı bir araştırma makalesinde Pyongyang, Washington'ın Kore Yarımadası'nda umutsuzca 'nükleer bir savaşı ateşlemek için askeri süreçbaşlatmaya' çaba sarf ettiğini ve 'büyük güçlerin çıkarlarının birbirine karıştığını' söyledi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Kuzey Kore devletinin haber ajansı KCNA'nın aktardığına göre, makalede "ABD'nin bu tür kavgacı hamleleri, Kore yarımadasında ve Kuzeydoğu Asya'da zaten son derece istikrarsız bir duruma sürüklenmiş olan askeri gerilimi nükleer bir savaşın eşiğine getirmiştir" denildi.

"ABD, GÜNEY KORE'Yİ YASADIŞI BİR ŞEKİLDE İŞGAL ETTİ"

Pyongyang, "ABD, 19. yüzyılın ortalarından bu yana Asya kıtasına açılan kapı olan Kore Yarımadasında gözünü hırs bürümüş ve İkinci Dünya Savaşı'nın bitiminden hemen sonra 'kurtarıcı' ve 'koruyucu' kisvesi altında Güney Kore'yi yasadışı bir şekilde işgal etmiştir" ifadelerini kullandı.

"BARIŞ VE İSTİKRARIN YIKICISI"

Dışişleri Bakanlığının gazetesinde ABD' "Kore yarımadasında ve bölgede barış ve istikrarın yıkıcısı" olarak nitelendirildi ve "ABD çeşitli olayları kasıtlı olarak uydurdu ve Kuzey Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne yönelik nükleer tehdidini ve şantajını istikrarlı bir şekilde tırmandırdı" denildi.

Beyaz Saray'daki mevcut egemen güçleri, "ABD'ye dalkavukluk yapmakta kararlı olan Yoon Suk Yeol liderliğindeki Güney Kore kukla rejimi ile işbirliği içinde Kuzey Kore'ye yönelik önleyici bir nükleer saldırı düzenleme girişimini daha açık bir şekilde sürdürmekle" suçladı.

"DÜNYA SAVAŞINA VE TERMONÜKLEER SAVAŞA DÖNÜŞECEK"

Pyongyang, Kore yarımadasında bir savaş çıkması halinde "bunun hızla bir dünya savaşına ve dünyada eşi benzeri görülmemiş bir termonükleer savaşa dönüşeceği" uyarısında bulundu.

"Bu, Kore yarımadasında, Kuzeydoğu Asya'da ve dünyanın geri kalanında barış ve güvenlik için en feci ve geri döndürülemez sonuçları beraberinde getirecektir" diye ekledi.

Seul merkezli Yonhap News'in haberine göre Kuzey Kore ayrıca Kore Savaşı'nın başlamasının 73. yıldönümünde ABD'nin "saldırgan savaş provokasyonuna" karşı Pyongyang'da kitlesel mitingler düzenledi. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...