Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Lübnan işgalinde yeni perde! İsrail'in 'Hizbullah yok edildi' iddiası gündem oldu

Lübnan işgalinde yeni perde! İsrail'in 'Hizbullah yok edildi' iddiası gündem oldu
Fotoğraf Başlığı Lübnan isgalinde yeni perde! Israil'in 'Hizbullah yok edildi' iddiasi gündem oldu

Lübnan'ı havadan ve karadan işgal planını devreye sokan ve düzenlediği saldırılarla binlerce sivilin ölümüne yol açan İsrail'den son dakika açıklama geldi. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Lübnan'ın güneyindeki kara saldırılarıyla "Hizbullah'ı yok ettiklerini" iddia etti.

Kaydet
a- | +A

İsrail, 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü Gazze soykırımını Lübnan'a taşıdı. Orta Doğu'da 10 binlerce masum sivili katleden işgal güçleri, Lübnan'ı havadan ve karadan işgal planını devreye soktu.

İşgal güçleri, Lübnan'ın güneyi ve başkent Beyrut'a yönelik düzenlediği hava saldırılarıyla savaşta yeni bir perdeyi aradı. Son olarak İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Lübnan'ın güneyindeki kara saldırılarıyla Hizbullah'ın yok edildiğini öne sürdü.


İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan son açıklama | Türkiye Gazetesi
Başlık Resmiİsrail Savunma Bakanı Gallant'tan son açıklama | Türkiye Gazetesi

"ALTYAPILARINI İMHA EDEREK ONLARI YOK EDİYORUZ"

İsrail Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Gallant, Lübnan sınırında 98. Tümen Komutanı ve üst düzey yetkililerle bölgedeki durumu ele aldı.

Lübnan'a saldırı düzenleyen İsrail askerlerine hitaben Gallant, "Sadece düşmanı (Hizbullah) yenmiyoruz aynı zamanda tünelleri, cephanelikleri ve saldırı altyapılarını imha ederek onları yok ediyoruz" ifadelerini kullandı.


İsrail'den Lübnan'ı topyekün işgal talimatı! Kara saldırısı başlıyor | Türkiye Gazetesi
Başlık Resmiİsrail'den Lübnan'ı topyekün işgal talimatı! Kara saldırısı başlıyor | Türkiye Gazetesi

"HALA TAMAMLANMASI GEREKEN GÖREVLER VAR"

Gallant, İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine yönelik işgal girişimini, "Hizbullah'ın İsrail yerleşimlerine saldırı düzenlemek için kullandığı yerlerde artık İsrail askerleri var" sözleriyle savundu.

Temel hedefin bölgedeki Hizbullah altyapısının ortadan kaldırılması olduğunu öne süren Gallant, İsrail ordusunun bölgede "hala tamamlaması gereken görevlerinin olduğunu" ileri sürdü.


Hizbullah, İsrail'e Katyuşa füzeleri ile saldırdı! İsrail de Lübnan'ı hava saldırısıyla vurdu | Türkiye Gazetesi
Başlık ResmiHizbullah, İsrail'e Katyuşa füzeleri ile saldırdı! İsrail de Lübnan'ı hava saldırısıyla vurdu | Türkiye Gazetesi

LÜBNAN'DA BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR

Hizbullah'la 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 2 bin 448 kişi öldü, 11 bin 472 kişi yaralandı.


Lübnan işgalinde yeni perde! İsrail, Hizbullah'ın yok edildiğini öne sürdü - 4. Resim
Başlık ResmiLübnan işgalinde yeni perde! İsrail, Hizbullah'ın yok edildiğini öne sürdü - 4. Resim

HİZBULLAH LİDERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü. Hizbullah ise İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi.

İsrail bombardımanı nedeniyle Lübnan’da 100 binlerce kişinin yerinden edildiği tahmin ediliyor. Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Lübnan hükümeti yerinden edilen kişilerden 461 binden fazlasının Suriye’ye göç ettiğini açıkladı.


Lübnan işgalinde yeni perde! İsrail, Hizbullah'ın yok edildiğini öne sürdü - 5. Resim
Başlık ResmiLübnan işgalinde yeni perde! İsrail, Hizbullah'ın yok edildiğini öne sürdü - 5. Resim

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.