Moskovo'da çatışma hazırlığı: Darbe girişimi sonrası 'Wagner' için vur emri!

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Rus ordusunda görev alan paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeny Prigozhin'in darbe girişimi sonrası, Rusya lideri Vladimir Putin'den 'Wagner askerleri' için 'vur emri' geldi. Gerilimin dozu artarken, Rus İstihbaratı FSB kritik bölgelere kontrol noktaları kurdu. Rus devlet televizyonu ise acil bir basın açıklaması için hazırlık yaptıklarını duyurdu.

Rusya Haber Ajansı TASS, Wagner'in darbe girşimi sonrası Rusya’nın başkenti Moskova'daki tüm önemli binaların ve devlet kurumlarının en üst düzeyde korunması kararı alındığını duyurdu. 

Rusya devlet medyası, güvenlik güçlerinin yüksek alarm durumunda olduğunu belirtieken, kritik noktalara asker konuşlandırıldığını doğruladı.

Öte yandan ülkede internet erişiminin de kısıtlandığı iddia edildi.

'ŞEHRİ TERK ETMEYİN!'

Rusya'da Federal Güvenlik Servisi'nin personelleri acil olarak hizmete çağırdığı, personele bulundukları şehri terk etmemeleri konusunda emir verildiği öğrenildi. 

Moskovo'da çatışma hazırlığı: Darbe girişimi sonrası 'Wagner' için vur emri!

Rusya’nın Ukrayna’daki birliklerinin komutanı Sergey Surovikin'de Wagner askerlerine seslenerek, "Beraber savaştık, kayıplar verdik, kazandık. Sizi durmaya davet ediyorum. Düşman, sadece ülkemizdeki iç siyasi durumun kötüleşmesini bekliyor.” dedi.

'SIRTIMIZDAN BIÇAKLAMAYIN!'

Korgeneral Alekseyev ise Wagner'in darbe girişimine ilişkin, "Düzenlemeye başladığınız provokatif işler büyük kayıplara yol açacaktır. Batı'nın şu anda yapmaya çalıştığınız şeyi nasıl algılayacağını bir düşünün. Bu, ülkenin ve cumhurbaşkanının sırtına bir bıçak saplanmasıdır." ifadelerini kullandı.

Rusya Federal Güvenlik Servisi'nden yapılan açıklamada da "Wagner savaşçılarına, Prigojin’in suç teşkil eden haince emirlerini yerine getirme hatasına düşmemeleri, aksine onu gözaltına almak için gerekli tedbirleri almaları çağrısını yapıyoruz." denildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...