NATO için dönemeç! Gözler Brüksel’e çevrildi… Türkiye, Finlandiya ve İsveç heyetleri bir araya geliyor

- Güncelleme:
NATO için dönemeç! Gözler Brüksel’e çevrildi… Türkiye, Finlandiya ve İsveç heyetleri bir araya geliyor

DÜNYA Haberleri

İsveç’in NATO üyeliği için kritik dönemece girildi. Türkiye, Finlandiya ve İsveç heyetleri bugün Brüksel’de bir araya geliyor. Gözler NATO Madrid Zirvesi öncesi gerçekleşen görüşmede. Türkiye, İsveç’in NATO üyeliğine yeşil ışık yakacak mı? Dışişleri Bakanlığı, konuyla ilgili açıklama yaptı.

NATO Madrid Zirvesi öncesi Türkiye, İsveç ve Finlandiya heyetleri Brüksel’de bir araya geliyor. Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında 28 Haziran 2022’de imzalanan Üçlü Muhtıra’da tesis edilen Daimi Ortak Mekanizma'nın beşinci toplantısı bugün gerçekleşecek. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in ev sahipliğinde gerçekleşecek üst düzey toplantıya dışişleri bakanları ile istihbarat başkanları katılım sağlayacak.

TERÖRİZMLE MÜCADELEDE ATILAN ADIMLAR DEĞERLENDİRİLECEK

Türkiye heyetinde Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar temsil edecek.  

Dışişleri Bakanlığından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Toplantıda 14 Haziran 2023 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen bir önceki toplantıdan bu yana geçen sürede Finlandiya ile İsveç’in özellikle terörizmle mücadelenin çeşitli boyutları bağlamında Üçlü Muhtıra temelinde attıkları adımlar gözden geçirilecektir” denildi. 

NATO için dönemeç! Gözler Brüksel’e çevrildi… Türkiye, Finlandiya ve İsveç heyetleri bir araya geliyor

İSVEÇ’İN NATO ÜYELİĞİNE YEŞİK IŞIK YAKILACAK MI?

Zirve öncesi en önemli gündem maddelerinden biri İsveç’in NATO üyeliği. Gözler İsveç’in Türkiye’nin beklediği adım atmayacağına çevrilirken Macaristan, Ankara ile hareket edeceğini açıkladı. İsveç, henüz Türkiye’nin beklediği adımları atmadı. Ankara, İsveç’teki terör örgütü PKK ve FETÖ’cülerin iadesini bekliyor.

MACARİSTAN’DAN TÜRKİYE’YE DESTEK

İsveç’in üyeliğine karşı duran Macaristan da Türkiye ile ortak hareket etme vaadinde bulundu. Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, İsveç’in NATO üyelik sürecine ilişkin Türkiye’nin atacağı adımların takip edileceğini belirtti. İsveç'in NATO üyeliğinin onaylanması noktasında Türk mevkidaşı ile temas halinde olduğunu da ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...