NATO'dan Rusya'ya 'Askerleri çek çağrısı'

Düzenleyen:
NATO'dan Rusya'ya 'Askerleri çek çağrısı'

DÜNYA Haberleri

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’nın Ukrayna’ya yaptığı saldırılar ile ilgili açıklamada bulundu. Stoltenberg, “Rusya’yı acilen askeri güçlerini çekmeye çağırıyoruz” derken, “Uluslararası hukuk ihlal edildi. Rusya çok ciddi sonuçlarla karşı karşıya" ifadelerini kullandı. Genel Sekreter, "NATO hava sahası 100 savaş uçağı ile korunuyor" diye konuştu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, büyükelçilerle görüşmesinin ardından Rusya'nın Ukrayna'ya yaptığı saldırılar ile ilgili açıklamada bulundu. 

Stoltenberg, “Avrupa’nın güvenliği için çok önemli bir an” derken, “Rusya’yı acilen askeri güçlerini çekmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Genel Sekreter, “Uluslararası hukuk ihlal edildi. Rusya çok ciddi sonuçlarla karşı karşıya"şeklinde konuştu. 

Jens Stoltenberg'in açıklamalarından satır başları: 

NATO hava sahası 100 savaş uçağı ile korunuyor. Bir müttefike yapılan saldırı, ittifakın tepkisini tetikleyecektir. NATO tarihteki en büyük birlik. İttifakın üst düzey askeri komutanın talebi üzerine savunma planlarını etkinleştirmeye karar verdi. Önümüzdeki günlerde NATO'nun doğu kanadına daha fazla asker gelecek. Rusya siyasi diplomasi kapısını kapattı, bu konuda çok üzgünüz. Bu işgal sürpriz değil. Uyarılarını aylarıdır yapıyoruz.

"UKRAYNA'YA ASKER GÖNDERME PLANIMIZ YOK"

 NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: "Ukrayna'ya asker gönderme planımız yok, savaşın NATO topraklarına sıçramaması için savunma planlarımızı aktive ediyoruz"
https://www.turkiyegazetesi.com.tr/dunya/829140.aspx



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...