Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Pakistan’da gerilim sürüyor: Aşiretlerin çatışmasında 130 kişi hayatını kaybetti

Pakistan’da gerilim sürüyor: Aşiretlerin çatışmasında 130 kişi hayatını kaybetti
Fotoğraf Başlığı Pakistan’da gerilim sürüyor: Asiretlerin çatismasinda 130 kisi hayatini kaybetti

Pakistan'ın kuzeybatısında iki haftadır süren aşiretler arası çatışmalarda yaşamını yitirenlerin sayısı 130'a ulaştı.

Kaydet
a- | +A

Hayber Pahtunhva eyaletinin başkentine 218 kilometre uzaklıktaki Kurram bölgesinde Şii ile Sünni aşiretler arasındaki gerginlik sürüyor. Mezhepler arasında çıkan çatışmalarda yüzlerce insanın hayatını kaybettiği bildirildi.

ÇATIŞMALARDA 130 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Geo News'e göre, Afganistan sınırında bulunan bölgede iki haftadır devam eden çatışmalarda ölü sayısı 130'a çıkarken 186 kişi de yaralandı.

Bölgede son yılların en kanlı çatışması yaşanırken yetkililer, taraflar ve ileri gelenlerle görüşüp tansiyonu düşürmeye çalışıyor. Taraflar arasında cesetler ve alıkonulan kişilerin takası konusunda ciddi görüş farklılıklarının bulunduğu ifade ediliyor.

Pakistan’da gerilim sürüyor: Aşiretlerin çatışmasında 130 kişi hayatını kaybetti - 1. Resim
Başlık ResmiPakistan’da gerilim sürüyor: Aşiretlerin çatışmasında 130 kişi hayatını kaybetti - 1. Resim

ÇATIŞMALAR HAYATI FELÇ ETTİ

Bölgede son 12 gündür telefon ve internet hizmetlerinde ciddi aksaklıklar yaşanırken eğitim kurumları ve dükkanlar çoğu zaman kapalı kaldı. Aşiretlerin bulunduğu bölgeleri birbirine bağlayan Peşaver-Parachinar yolu da sık sık ulaşıma kapatıldı.

NE OLMUŞTU?

Kurram'da 21 Kasım Perşembe günü Şiileri taşıyan yolcu konvoyuna militanlar tarafından silahlı saldırı düzenlenmiş, en az 42 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırının ardından bölgede Şii ile Sünni aşiretlerin arasında çatışmalar başlamıştı.

KASIM AYINDA EN AZ 245 KİŞİ ÖLDÜ

Kasım ayında Pakistan'ın çeşitli bölgelerinde düzenlenen terör saldırıları ve çatışmalar da can aldı.

Pakistan Çatışma ve Güvenlik Çalışmaları Enstitüsünün raporuna göre, ülkede kasım ayında en az 245 kişi terör saldırıları ve çatışmalar sonucu hayatını kaybetti.

Pakistan'da son yıllarda özellikle Afganistan sınırında bulunan Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinde terör saldırıları ve çatışmalarda artış görülüyor.

Geçen ağustos ayında da 92'si sivil, 108'i militan ve 54'ü güvenlik personeli olmak üzere 254 kişi yaşamını yitirmişti.

BAKMADAN GEÇME
İyi niyet kurbanı oldu! Arabasına aldığı gençler canına kıydı
HABER

İyi niyet kurbanı oldu! Arabasına aldığı gençler canına kıydı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.