Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Pakistan'da hükümet binasına silahlı saldırı! Polis karakolunu yaktılar

Pakistan'da hükümet binasına silahlı saldırı! Polis karakolunu yaktılar
Fotoğraf Başlığı Pakistan'da hükümet binasina silahli saldiri! Polis karakolunu yaktilar

Pakistan'ın güneybatısında ayrılıkçılar, hükümet binasına silahlı saldırı düzenledi. Olayda bir polis karakolunun yaktığı bilgisine ulaşıldı. Saldırıyı Belucistan Kurtuluş Ordusu'nun üstlendiği bildirildi.

Kaydet
a- | +A

Pakistan'ın güneybatısında ayrılıkçıların hükümete yönelik kanlı eylemleri devam ediyor. Associated Press'in haberine göre, Belucistan eyaletinin Khuzdar bölgesinde hükümet binasına silahlı saldırı düzenlendi, polis karakolu kundaklandı ve bir banka soyuldu.

Yerel polis memuru Suhail Khalid, güvenlik güçlerinin olay yerine gelmesi öncesi faillerin kaçtığını ve durumun kontrol altına alındığını söyledi. Silahlı saldırıyı, ayrılıkçı kabul edilen Belucistan Kurtuluş Ordusu'nun (BLA) üstlendiği aktarıldı.

Pakistan'da hükümet binasına silahlı saldırı! Polis karakolunu yaktılar - 1. Resim
Başlık ResmiPakistan'da hükümet binasına silahlı saldırı! Polis karakolunu yaktılar - 1. Resim

ONLARCA YILDIR FAALİYETTELER

Belucistan eyaletinin Pakistan'dan ayrılmasını ve Belucilerin bu bölgeyi yönetmesini isteyen BLA, Pakistan güvenlik güçlerini ve sivilleri hedef alıyor. Petrol ve mineral zengini Belucistan eyaleti, Pakistan'ın coğrafi olarak en büyük; yoksulluk oranının en yüksek olduğu bölgesi olarak biliniyor.

Eyalet, onlarca yıldır İslamabad yönetimiyle savaşan ayrılıkçı hareketlerin de merkezi konumunda bulunuyor. İsyancılar, bölge halkının Belucistan'ın zengin yer altı kaynaklarından adil şekilde faydalanamadığını savunuyor.

Pakistan'da hükümet binasına silahlı saldırı! Polis karakolunu yaktılar - 2. Resim
Başlık ResmiPakistan'da hükümet binasına silahlı saldırı! Polis karakolunu yaktılar - 2. Resim

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.