Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Panasonic, haftada 4 gün çalışma sistemine geçiyor

Panasonic, haftada 4 gün çalışma sistemine geçiyor
Fotoğraf Başlığı Panasonic, haftada 4 gün çalisma sistemine geçiyor

Japon elektronik devi Panasonic, haftalık 4 gün çalışma sistemine geçeceklerini duyurdu.

Kaydet
a- | +A

Panasonic Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Kusumi Yuki, düzenlediği çevrim içi basın toplantısında, "haftada 3 gün tatil opsiyonu planı" uygulayabileceklerini açıkladı. İş stillerinde çeşitliliği artırmayı desteklediklerini kaydeden Kusumi çalışanlarına ek iş, akademik çalışma ve gönüllü projeler yürütebilme fırsatı sunabileceklerini belirtti.

Kusumi, "Farklı karakter ve kabiliyetlere sahip çalışanlarımız var. Şirket olarak, hayat ile iş arasındaki dengeyi kurabilme sorumluluğumuz var." dedi.

Plan kapsamında daha fazla personele evden çalışma için teşvik etmeyi planladıklarını da kaydeden Kusumi, söz konusu fırsatları ele almak üzere firma bünyesindeki çalışanların sendikalarıyla gerekli müzakerelerin yapılacağını bildirdi.

HÜKÜMET İŞ VERENLERE BU KONUDA ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU
Japonya'da hükümet, Covid-19'a karşı mali reform hedefleri kapsamında, "haftada opsiyonel 3 gün çalışma" imkanı tanınması amacıyla ulusal firmalara çağrıda bulunmuştu.

BAKMADAN GEÇME
2022 yılı resmi tatilleri belli oldu
HABER

2022 yılı resmi tatilleri belli oldu

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.