Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Penaltı sonrası saha karıştı! Onlarca ölü ve yaralı var

Penaltı sonrası saha karıştı! Onlarca ölü ve yaralı var

Gine’de yerel futbol takımları arasında dün oynanan maç sırasında tartışmalı bir penaltının ardından çatışma çıktı. Sonrasında yaşanan izdihamda en az 56 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Kaydet
a- | +A

Batı Afrika ülkesi Gine’nin Nzerekore kentinde bir futbol maçı sırasında taraftarlar arasında çatışma çıktı. Tartışmalı penaltı kararının ardından taraftarların birbirine girmesi ve yüzlerce kişinin sahaya inmesi sonrası polis, göz yaşartıcı gaz ile müdahalede bulundu.

Hükümet tarafından yapılan açıklamada, aralarında çocukların da bulunduğu en az 56 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

HASTANE GİRİŞİNE GÜVENLİK KORİDORU

Bölgede internet erişimi kısıtlanırken, yaralıların tedavi gördüğü hastanenin girişi polis tarafından güvenlik kordonuna alındı. Gine Başbakanı Amadou Bah Oury, olayın sorumlularının tespit edilmesi için soruşturma başlatıldığını belirterek hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada, hastaneye kaldırılan yaralılardan bazılarının durumunun kritik olduğu belirtildi.

BAKMADAN GEÇME
Mustafa Reşit Akçay çıldırdı, sahaya girip oyuncusunun üzerine yürüdü!
HABER

Mustafa Reşit Akçay çıldırdı, sahaya girip oyuncusunun üzerine yürüdü!

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.