PKK ve İran'dan Suriye'de kirli hamle: Sünni inanışı kazıma ittifakı

- Güncelleme:
PKK ve İran'dan Suriye'de kirli hamle: Sünni inanışı kazıma ittifakı

Dünya Haberleri

İşgal ettiği bölgelerde Kur’ân kurslarını kapatan, İslam’a dair tüm değerleri okullarda yasaklayan terör örgütü PKK, “Al El Beyt” ismiyle İranlı Şii mollaların yönettiği dinî merkezler açıyor.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - İstihbarat raporları ve görüşme kayıtları ile birlikte sahada uzun yıllardır iş birliği hâlinde olan İran ve PKK ittifakı yeni bir boyut kazandı. İşgal ettiği bölgelerde Kur’ân kurslarını kapatan, İslam’a dair tüm değerleri okullarda yasaklayan terör örgütü PKK “Al El Beyt” ismiyle İranlı Şii mollaların yönettiği dinî merkezler açıyor. 

Suriye’de rejimin hâkimiyet alanında 300’den fazla camiyi kapatıp Şii Hüseyniyesine çeviren İran, son dönem mezhepçi tahakkümü terör örgütü PKK’nın işgal hattına taşıdı. Kamışlı başta olmak üzere Ayn el-Arap, Tabka, Menbiç gibi şehirlerde Al El-Beyt ismiyle Şii merkezler açan İran, mezhep propagandası yapan bu merkezlerine Şiiliğin ana merkezi olan İran-Kum şehrinden mollalar gönderdi. Suriyeli araştırmacı Abbas Şarki, İran ve PKK’nın Sünniliği bitirmek üzere anlaştığını söyledi. “İran’ın planı Sünni inanışı tamamen tasfiye etmek” diyen Şarki “Ateist ve İslam’a düşman olan PKK’nın Şii propagandaya izin vererek merkez tahsis etmesi, iki unsur arasında var olan siyasi-askerî iş birliğinin bir devamıdır. Girdiği tüm köy, kasaba ve şehirlerde İslam’a dair tüm izleri silen, Kur’ân kurslarını kapatıp ders kitaplarında dine dair hiçbir esasa tahammül edemeyen PKK, Şii mollalara alan açıyor. Şii, vakıf ve derneklere yer verip Müslümanlara ait camileri onlara tahsis ediyor. Materyalist PKK elebaşıları da Şii kurum açılışlarına katılıp sahadaki faaliyetlerine destek veriyor. Çünkü hedefleri ortak; Sünni anlayışı Suriye’den kazıma konusunda ittifak hâlindeler” dedi. 

PKK, KÜRTLERİ EHL-İ SÜNNETTEN KOPARMAK  İSTİYOR

PKK ve İran arasında çok boyutlu bir ideal birliği olduğuna vurgu yapan Abbas Şarki “İran, bir yandan Esad’ı diğer taraftan PKK’yı, Rusları hatta ABD’yi kullanarak Suriye’yi ıssızlaştırmak istiyor. Bu aynı zamanda Sünnisiz Suriye demek. PKK ise tüm dinsizleştirme faaliyetlerine rağmen yoldan çıkaramadığı Kürtlerin Şii olmasından yana. Bu kapsamda İran yoksul ailelere yiyecek, kıyafet yardımları yaparak çocuklarını kendi kurduğu eğitim merkezlerine çekmeye çalışıyor. Yoklukla boğuşan halka Şii ibadethanesi Hüseyniyelerde bedava yemek dağıtıyorlar. Bu ailelere çocuklarına bedava eğitim vadinde bulunuyorlar. Bunun yanında yazılı görsel propaganda araçlarını kullanarak bu insanlara Şii inanç aşılanıyor. İran’ın birinci önceliği elbette Ehl-i Sünnet olan halkı Şiileştirmek ancak ikinci temel motivasyonları Türkiye’ye karşı Suriye’nin kuzeyinde güçlü bir halk kitlesi elde etmek. Türkiye düşmanlığı konusunda PKK’dan eksik bir tarafları olmadığı için örgütte bu tür tavizleri vermekte beis görmüyor” ifadelerini kullandı. 

PKK bölgesinde kurulan Al El-Beyt Birliği, örgüt işgalindeki tüm yerleşkelerde şube yapılanmasının yakın dönemde tamamlanacağını duyurdu. Başkanlığını Sinan Saydoş’un yaptığı Şii yapılanma bu süreçte konferans dizelerinin de devam edeceğini belirtti. 

OSMANLI MİRASINA SALDIRI

İşgal bölgesinde yapılanan Şii mezhepçi birliğin başkanı Sinan Seydoş, Menbiç’te yapılan şube açılışında Ehl-i Sünnete ve Osmanlı mirasına alçakça saldırdı. Korsan toplantıda konuşan sözde Kuzey ve Doğu Suriye Al El Beyt Birliği Başkanı Sinan Seydoş, bölgede ve İslam devletlerinde yaşanan savaşların Hanefi mezhebi yoluyla olduğunu iddia etti. Suriye’yi Türklerin yakıp yıktığını öne süren Seydoş “Türkler, Osmanlıdan kalan sömürgeci planlarını İslam bayrağı altında hayata geçirmeye çalışıyor” iftirasını attı. PKK tarafından kurulan Demokratik İslam Kongresi de bu sürece destek veriyor.

TAHRAN, MOLLA GÖNDERDİ

PKK bölgesinde kurulan Al El-Beyt Birliği, PKK/YPG işgali altındaki bölgelerde yapılanmasının yakın dönemde tamamlanacağını duyurdu. Şiiliğin ana merkezi olan İran-Kum şehrinden gönderilen mollalar, bölgede konferanslar düzenleyecek.

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...