Polonya-Belarus sınırında gerginlik! 1000 sınır muhafızı daha görevlendirilecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Polonya-Belarus sınırında gerginlik! 1000 sınır muhafızı daha görevlendirilecek

DÜNYA Haberleri

Polonya Sınır Muhafızları komutanı Tomasz Praga, Belarus sınırındaki izinsiz geçişlerin artması nedeniyle sınırda görevlendirilmek üzere bin askerin daha görevlendirilmesini talep etti. Polonya, Wagner güçlerinin de sınır hattına yerleşmesi sonrasında bölgeyi elektrikli tellerle kaplamıştı

Polonya Sınır Muhafızları, İçişleri Bakanlığı’ndan Belarus sınırında görevlendirilmek üzere bin personel daha görevlendirilmesini talep etti.

Polonya İçişleri Bakan Yardımcısı Maciej Wasik, Sınır Muhafızları komutanı Tomasz Praga’nın Belarus sınırındaki kaçak geçişlerin önlenmesi için bin askerin komşu ülkenin sınırına sevk edilmesini istedi.

Praga, geçtiğimiz yıl Belarus’tan kaçak geçiş denemelerinin 16 bin olduğunu, sayının bu yılın ilk 8 ayında ise 19 bine yükseldiğini ifade etti.

WAGNER ETKİSİ

Polonya-Belarus arasındaki ilişki, Minsk yönetiminin ülkeye paralı asker grubu Wagner mensuplarını almasıyla gerginleşmişti. Wagner mensupları daha sonra Polonya sınırına yerleştirilmişti.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Wagner mensuplarının sınırlarına yerleştirilmesini NATO’nun doğu cephesini zayıflatma amacı taşıdığını söylemişti.

Polonya, kaçak geçişler ve Wagner güçlerinin varlığı nedeniyle Belarus sınırını elektrikli telle kaplamıştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Reuters

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...