Putin Fransız muhabiri azarladı: Rusya ile savaşmak mı istiyorsunuz

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Putin Fransız muhabiri azarladı: Rusya ile savaşmak mı istiyorsunuz

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Putin ve Macron görüşmesini gündemdeki yerini koruyor. Rus lider Putin’in Macron ile görüşmesinin gerçekleştirdiği basın toplantısında Fransız gazetecinin sorduğu soruya sinirlendi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransız mevkidaşı Emmanuel Macron görüşmesinin yankıları sürüyor. Görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen Putin’in gergin olduğu görüldü.

Toplantıda bir Fransız gazetecinin Ukrayna-Rusya arasında yaşanan gerilime ilişkin sorusuna kızdı. "NATO ile savaşa mı gireceğiz?" sorusunu yönelten Putin, gazeteciyi işaret ederek, "Sana sormak isterim. Bu savaşı istiyor musun? Okurların, izleyicilerin Rusya ile NATO arasındaki bu savaşı istiyor mu?" ifadelerini kullandı.

“NATO İLE RUSYA’NIN ASKERİ KAPASİTELERİ KIYASLANAMAZ”

Ukrayna’nın NATO’ya katılma ihtimalini de değerlendiren Rus lider "Askeri yollarla Kırım'a dönmeye karar verirlerse Avrupa ülkeleri otomatik olarak Rusya ile savaşa girer." dedi.

Rus lider, ülkesinin askeri süper güç veya nükleer süper güç olsada olası bir savaşın kazananı olmayacağını söyledi. 


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...