Putin ihanetin bedelini ödetti! Wagner'in içerideki piyonu yakalandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Putin ihanetin bedelini ödetti! Wagner'in içerideki piyonu yakalandı

DÜNYA Haberleri

Rus paralı asker grubu Wagner'in darbe planları suya düştü. Wagner'in patronu Prigojin'e yardım ettiği iddia edilen Rus General Sergey Surovikin tutuklandı.

Rusya'da ordunun, paralı askerlerden oluşan Wagner Grup'u vurması ile başlayan kriz, Wagner kurucusu Prigojin'in hükümete savaş ilan etmesi ile ayaklanmaya dönüştü. Wagner Grup patronu Yevgeni Prigojin, Rostov şehrini ele geçirdikten sonra Moskova’ya yürüme kararı aldı. Darbe girişimi 24 saatlik direnişin ardından Belarus'un aracılığıyla kriz kan akmadan çözülmüştü. 

PUTİN'İN EN GÜVENDĞİ GENERAL PRİGOJİN'İN DESTEKÇİSİ ÇIKTI

Prigojin Belarus'a giderken, Putin'in en güvendiği generallerden birisi olan Sergey Surovikin'in ayaklanmadan haberi olduğu öne sürüldü. Rus basınının iddiasına göre; Prigojin'in “sempatizanı” olduğu öne sürülen Surovikin, Prigojin'e yardım ettiği iddiasıyla tutuklandı.

Kremlin yanlısı blog yazarı Vladimir Romanov, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Surovikin’in 25 Haziran 2023 tarihinde Wagner isyanının hemen ardından tutuklandığını ve Moskova’da bulunan Lefortovo Gözaltı Merkezinde tutulduğunu öne sürdü.

Eko Moskviy'in eski Genel Yayın Yönetmeni Aleksey Venediktov, Surovikin’in üç gündür ailesiyle görüşmediğini iddia etti. Amerikan basın kuruluşu New York Times, Sergey Surovikin’in, paralı asker grubu Wagner lideri Prigojin’in ayaklanma planlarından haberdar olduğunu yazdı.

Putin ihanetin bedelini ödetti! Wagner'in içerideki piyonu yakalandı

RUSYA SUROVİKİN’İ GÜNAH KEÇİSİ OLARAK KULLANABİLİR

Amerika Savaş Araştırmaları Enstitüsü, Surovikin’in tutuklanmasını Rusya açısından önemli bir adım olarak değerlendirdi. Enstitü raporunda, "Surovikin’in tutuklanması, Putin'in orduyu tasfiye etme niyetinin bir işareti olabilir" ifadelerine yerdi. Enstitü uzmanları, olayın gerçek olması durumunda Rusya devlet yönetiminin Surovikin’i bir günah keçisi olarak kullanacağını söyledi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...