Putin: Ukrayna ile müzakereye açığız

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Putin: Ukrayna ile müzakereye açığız

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, savaşın sonlanması için Ukrayna'ya müzakere konusunda yeşil ışık yaktı. Putin "Biz, müzakere sürecine her zaman açığız. Kesinlikle saygı duyduğumuz inisiyatifleriniz de dahil bütün bu konuları mutlaka ele alacağız" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüştü. Rusya’nın başkenti Moskova’daki Kremlin Sarayı’nda bir araya gelen ikili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Cinping'i üçüncü defa devlet başkanı seçilmesi sebebiyle tebrik eden Putin "Çin son yıllarda bir sıçrama yaptı. Dünyada ciddi bir ilgiyle karşılaşıyorlar ve hatta bizi biraz kıskandırıyorlar. Çin, ekonomisini geliştirmek ve devleti güçlendirmek için çok etkili bir sistem oluşturdu" dedi.

Putin: Ukrayna ile müzakereye açığız

"İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRMEK İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK"

İki ülke arasındaki ilişkilere de değinen Rus lider "Tam 10 yıl önce Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı olarak Rusya'ya ilk ziyaretinizi gerçekleştirdiniz. Bu süre zarfında ilişkilerin geliştirilmesi için önemli adımlar attık. Rusya ve Çin arasındaki ticari ilişkiler iki katından fazla artarak 185 milyar doları aştı" diye konuştu. 

Putin: Ukrayna ile müzakereye açığız

"ÇİN ADİL BİR DURUŞ SERGİLİYOR"

Uluslararası alanlarda Çin'in adil bir duruş gösterdiğini de vurgulayan Vladamir Putin, "Sizin ve Çinli dostlarımızın, Rusya ve Çin ilişkilerinin gelişmesine büyük önem verdiğini, önemli problemlerde dahi Çin'in adil ve dengeli bir tutum sergilediğini biliyorum" ifadelerini kullandı.

Putin: Ukrayna ile müzakereye açığız

"UKRAYNA İLE MÜZAKEREYE AÇIĞIZ"

Çin'in Ukrayna'daki krizin çözümüne dair sunduğu önerilere de değinen Putin "Ukrayna'daki akut krizin çözümüne yönelik tavsiyelerinizi dikkatlice inceledik. Elbette bu konuyu istişare etme imkanımız olacak. Biz, müzakere sürecine her zaman açığız. Kesinlikle saygı duyduğumuz inisiyatifleriniz de dahil bütün bu konuları mutlaka ele alacağız" dedi.

Putin: Ukrayna ile müzakereye açığız

"RUS HALKI, SEÇİMLERDE PUTİN'İ DESTEKLEYECEKTİR"

Şi Cinping ise Putin'in güçlü bir duruşu olduğunu belirterek, şunları kaydetti: Güçlü liderliğiniz sayesinde Rusya son yıllarda ülke refahında önemli bir ilerleme kaydetti. Rusya halkının gelecek yılki seçimde Putin'i destekleyeceğinden eminim.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...