Putin'den İsveç'teki provokasyona sert kınama: Rusya'da Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık suç sayılır

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Putin'den İsveç'teki provokasyona sert kınama: Rusya'da Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık suç sayılır

DÜNYA Haberleri

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçak saldırıya Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den de kınama geldi. Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'ne ziyaret gerçekleştiren Putin, kendisine hediye edilen Kur'an-ı Kerim'e sarılarak, "Rusya'da Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık suç sayılır" dedi.

NATO'ya girmek isteyen İsveç, yine skandal bir provokatif eyleme göz yumdu. Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika isimli kendini bilmez, Kurban Bayramı'nın birinci gününde Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i yere atıp üzerine basarak İslam'a hakaret içeren sözler sarf etti ve ateşe verdi.

TÜRKİYE'DEN SERT TEPKİ

Skandal olay sonrası Türkiye'den tepki gecikmedi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik başta olmak üzere birçok isim sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla, alçak eylemi lanetledi.

"MÜSLÜMANLAR İÇİN KUTSALDIR"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'ne gerçekleştirdiği ziyarette İsveç'teki alçak saldırı kınadı. Kendisine hediye edilen Kur'an-ı Kerim'e sarılan Putin, "Kur'an-ı Kerim, Müslümanlar için kutsaldır. Rusya'da Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık suç sayılır" ifadelerini kullandı.

Putin'den İsveç'teki provokasyona sert kınama: Rusya'da Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık suç sayılır

"KIŞKIRTMAK BİR SUÇTUR"

Rusya'da Kuran'a yapılan saygısızlığın hem Anayasa çerçevesinde hem de Ceza Kanunu'nda bir suç olduğunun altını çizen Putin, "Saygısızlık ve inançlar arası bölünmeyi kışkırtmak bir suçtur" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...