Putin'den kimyasal silah hamlesi! NATO kırmızı alarm verdi...

Düzenleyen:
Putin'den kimyasal silah hamlesi! NATO kırmızı alarm verdi...

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı işgalinin 16'ncı gününde Rusya'nın kimyasal silah kullanacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü. İki gündür manşetlerde konu olan kimyasal silah iddiası, tartışma konusu olmaya devam ediyor. Çıkan iddialar üzerine açıklamalarda bulunan İngiltere'nin Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı James Heappey kimyasal silahların kırmızı çizgi olduğuna dikkat çekti ve böyle bir durumda NATO'nun tavrının değişebileceğini söyledi. Savaşa katılmayacağını belirten NATO çatışmaya müdahil olmak zorunda kalırsa savaşta tüm dengeler değişebilir.

Rusya-Ukrayna savaşının 16. gününde şiddetli çatışmalar devam ediyor. Rus kuvvetlerinin ilerleyişi devam ederken, ortaya atılan iddia gündeme bomba gibi düştü. Rusya Devlet Başkanı Putin, savaşın başladığı günden beri hiç beklemediği bir direnişle karşılaştı. Direniş yüzünden ilerlemede zorluk çeken Putin, son çare olarak kimyasal silahlara başvurabileceği iddia edildi. 

KİMYASAL SİLAH KULLANABİLİR 

Savaş devam ederken dün ABD yetkilileri “ Ukrayna savaşını kaybetmeyi göze alamayan Putin'in yeni yollara başvurabileceğini” açıkladı. Beyaz Saray sözcüsü Jen Psaki, Rusya'nın Ukrayna'da kimyasal veya biyolojik silah saldırısı planlıyor olabileceğini iddia etti.

Putin'den kimyasal silah hamlesi! NATO kırmızı alarm verdi...

“PUTİN OYUN KİTABINDAN ÇIKTI”

Ortaya atılan iddia gündeme bomba gibi düşerken,  İngiltere Başbakanı Boris Johnson'dan da önemli açıklamalar geldi. Johnson, Kimyasal silahlar hakkında duyduğunuz şeyler, doğrudan Putin'in oyun kitabından çıktı” dedi ve Rusya için "sinik, barbar bir hükümet" ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...