Putin’in lüks yatı apar topar Almanya’dan ayrıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Putin’in lüks yatı apar topar Almanya’dan ayrıldı

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Putin’e ait lüks yat, bakıma girdiği Almanya’daki tersaneden apar topar ayrılarak Baltık Denizi’ne açıldı. Yatın Almanya’dan ani ayrılışı “Ukrayna’da savaş başlıyor” endişelerine yol açarken, Putin'in de olası yaptırımlardan kaçtığı iddia edildi.

2021 yılında Hamburg'daki Blohm+Voss tersanesinde bakıma giren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ait “Graceful” isimli lüks yat, Ukrayna-Rusya krizinin eşiğinde apar topar Almanya'dan ayrılarak Rusya’ya dönmüştü.

YAPTIRIMLARDAN KURTULMA ÇABASI

Alman basını, 100 milyon dolarlık yatın ülkeden “kaçarcasına” ayrılışını, Ukrayna’daki askeri gerginlik sebebiyle Rusya’ya uygulanabilecek yaptırımlardan kurtulma çabası olarak gösterdi.

Putin’in lüks yatı apar topar Almanya’dan ayrıldı

NATO, Ukrayna’nın işgal edilmesi halinde Rusya’ya ağır yaptırımlar uygulanacağı tehdidinde bulunmuştu.

RUSYA HAREKETE Mİ GEÇİYOR?

Yatın Almanya’dan uzaklaştırılmasının, Ukrayna sınırlarına büyük askeri yığınak yapan Rusya’nın askeri harekata başlayacağı endişelerine de yol açtı.

Putin'e ait süper yatta dans pistine de dönüştürülebilen kapalı havuzun yanı sıra helikopter pisti de bulunuyor.

RUSYA-UKRAYNA KRİZİNDE SON DURUM

Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri hareketliliği iki ülke arasında krize yol açarken, ABD ve NATO'nun diplomatik girişimleri ise sürüyor.

Yerel ve ulusal kaynaklar iki ülke arasında çatışmanın an meselesi olduğuna dikkat çekerken Rusya ise iddiaları yalanlıyor. 

İki ülke arasında Kırım'ın ilhakı ile alevlenen siyasi kriz, Rusya'nın Ukrayna sınırındaki Dombas'ta ayrılıkçıları destekleyerek sınıra askeri sevkiyat yapması ile zirveye tırmanmıştı. 

Putin’in lüks yatı apar topar Almanya’dan ayrıldıABD’nin Polonya'da hem NATO hem de ikili anlaşmalar neticesinde konuşlanmış yaklaşık 4 bin 500 askeri bulunuyor.

ABD, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etme tehdidine karşısı Avrupalı NATO müttefiklerini desteklemek ve Rusya'ya karşı caydırıcılık amacıyla Polonya'ya asker göndermiş, Almanya'da konuşlu bin askerin ise Romanya'ya kaydırılacağını açıklamıştı.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...