Resmi açıklama geldi: F-16'lar her an yola çıkabilir

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Resmi açıklama geldi: F-16'lar her an yola çıkabilir

DÜNYA Haberleri

İngiltere ve Almanya, Kiev'e F-16 veya benzeri bir savaş uçağı teslim etmeyeceklerini duyurdu. Ülkeler, Ukrayna'ya olası bir F-16 savaş uçağı teslimatına ilişkin nihai kararın da ABD'ye ait olduğunu açıkladı.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Almanya’nın başkenti Berlin'de Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius ile basın toplantısı yaptı. İki bakan, iki ülkenin Ukrayna’ya askeri destek sağlama noktasında iş birliğini sürdürmek istediğini söyledi.

Ukrayna, aylardır Rusya'ya karşı savaşta özellikle ABD yapımı F-16 savaş uçağı talep ederken, İngiliz Savunma Bakanı Wallace, Ukrayna'ya savaş uçağı göndermeye yönelik uluslararası planlar sorulduğunda, Londra'nın Kiev'in istediği savaş uçaklarının hiçbirine sahip olmadığını ve Kiev'e olası bir F-16 savaş uçağı teslimatına "Beyaz Saray'ın" karar vermesi gerektiğini kaydetti.

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius ise kendilerinin, İngiltere ve Hollanda'nın, Ukrayna'ya muharip hava kabiliyetleri sağlamak üzere, eğitimden F-16 jetlerinin tedarikine kadar her konuda destek verecek "uluslararası koalisyon" oluşumuna aktif katkıda bulunacak eğitim kapasitesine veya askeri teçhizata sahip olmadığını söyledi.

NİHAİ KARARI ABD VERECEK

Pistorius, "Böyle bir ittifakta, böyle bir koalisyonda aktif rol oynayamayız, çünkü ne eğitim kapasitemiz, yetkimiz, ne de uçağımız var” dedi. Pistorius, Kiev'e olası bir F-16 savaş uçağı teslimatına ilişkin nihai kararın ABD'ye ait olduğuna da vurguladı. Pistorius, Alman ordusunun envanterindeki savaş uçaklarının Ukrayna'da kullanıma uygun olmadığını belirterek, Ukrayna'nın tank ve hava savunma gibi başka yetkinliklerle desteklendiğini vurguladı. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...