Rus erkekleri panikle kaçıyor: Havaalanı ve sınırlara akın ettiler

Düzenleyen: / Kaynak: Mirror
Rus erkekleri panikle kaçıyor: Havaalanı ve sınırlara akın ettiler

DÜNYA Haberleri  / Mirror

Rusya’nın Ukrayna’ya savaşı devam ederken, Ukrayna ordusu son dönemde Rusya’nın işgal ettiği bölgeleri geri alması ile başarılar elde ediyor. Rusya yeni bir hamle yaparak kısmi seferberlik ilan etmesi ülkede paniğe yol açtı. Rus erkekleri sınırlara ve havaalanlarına akın etti.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal girişiminde, Ukrayna’nın son dönemde üst üste başarılar elde etmesi savaşta dengeleri değiştirdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ulusa sesleniş konuşmasında kısmi seferberlik ilan etmesi Rusya’ya büyük paniğe yol açtı.

Rus erkekleri ülkeden kaçmak için harekete geçti. Rusya-Moğolistan sınırında uzun araç kuyrukları oluşurken, havaalanlarına akın eden Rus erkekeleri uzun kuyruklar oluşturdu.

'SAVAŞI BEN BAŞLATMADIM!'

St. Petersburg’da mühendislik öğrencisi Grisha askere alınmaktan korktuğunu ve ‘Bu savaşı ben başlatmadım, savaş istemiyorum’ Rus erkekleri arasındaki yaşanan kaygıyı özetliyor.

ÜLKEDE PANİK HAVASI VAR

Rusya’dan kaçan araçlar sınırlardaki kontrol noktalarında uzun araç kuyrukları oluştu. Ülkedeki panik havası ile kaçışta uçak biletlerinin fiyatları bir anda fırladı. 

Moskova sokaklarında da ‘Savaşa hayır’ sloganları atıldı ve insanlara sokaklara döküldü. Putin’in kısmi seferberlik ilanını protesto eden göstericilerden biri polisler tarafından gözaltına alındı.

ALMANYA İLTİCA HAKKI TANIYACAK

Rusya lideri Viladimir Putin'in seferberlik ilanının ardından binlerce Rus vatandaşı ülkeyi terketmeye başladı. Uçak biletleri tükendi, hava yolu sistemleri çöktü. Kararın ardından Almanya, askere gitmemek için ülkeyi terk eden Rus vatandaşlarına iltica hakkı tanıyacağını duyurdu.

Rusya-Ukrayna savaşının 8. ayında Ukrayna ordusu Rus güçlerinin kontrolü altındaki bazı bölgeri geri almıştı. Bunun üzerine Putin, asker açığını kapatmak için kısmi seferberlik ilan ederek asker kaçaklarına da hapis yolunu gösterdi.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Mirror
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...