Paylaştığı videoyla gündeme oturdu: Rusya, Batı’ya yaptırım uygularken Lavrov iPhone’dan vazgeçemiyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Ukrayna savaşı nedeniyle Batılı ülkelerinin büyük tepkisini toplayan ve çeşitli yaptırımlarla karşılaşan Rusya’nın kilit ismi yeni bir fotoğrafla gündemde. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un hasta olduğuna yönelik iddiaları reddettiği videosunu izleyenler masanın üzerindeki ABD merkezli Apple’a ait iPhone’u görünce Sergey Lavrov’u topa tuttu. 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, hasta olduğu yönündeki iddialara bir videoyla karşılık vermek istedi. Associated Press'in Endonezyalı yetkililerden aldığı bilgilere dayanarak yaptığı habere göre, Lavrov G20 Zirvesi için gittiği Endonezya'nın Bali adasında rahatsızlandı ve hastaneye kaldırıldı. Hatta Lavrov’un kalp rahatsızlığı yaşadığı ileri sürüldü.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Lavrov’un hastalandığı iddialarını yalanladı. Sosyal medyadan açıklama yapan Zaharova, “Meğer Lavrov hastaneye kaldırılmış. Elbette bu yalanın en üst seviyesi." dedi.

LAVROV APPLE ÜRÜNLERİNİN TADINI ÇIKARIYOR

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova, Putin yönetimindeki Rusya’da 2004’ten bu yana Dışişleri Bakanı olarak görev alan Lavrov'un açık havada çekilen bir videosunu yayınladı. Şort ve tişört giydiği görülen Lavrov, elindeki belgeleri okuyordu. Ancak masanın üzerinde duran iPhone 14 telefon ve Lavrov’un Apple Watch akıllı saatleri dikkatlerden kaçmadı.

Rusya, Batı’ya yaptırım uygularken, aynı şekilde Batılı ülkelerden de Rusya’ya çeşitli yaptırımlar gelirken, Lavrov’un ABD merkezli Apple’a ait ürünleri kullanması gündem oldu.

İngiliz The Sun gazetesi söz konusu haberi, “Putin'in yandaşları, ABD ve İngiltere tarafından ağır yaptırımlara maruz kalırken, Lavrov Batı ürünlerinin tadını çıkarıyor gibi görünüyor” şeklinde aktardı. 

(The Sun)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...