CANLI ANLATIM

Rusya'da konser salonunda silahlı saldırı... Can kaybı 150'ye yükseldi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı-AFP-Reuters-Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı-AFP-Reuters-Anadolu Ajansı

Rusya’nın başkenti Moskova'daki Crocus City Holl Konser Salonu'nu basan kamuflajlı saldırganlar 150 kişiyi öldürdü, 100'den fazla kişiyi de yaraladı. Ukrayna 'Saldırı ile bir ilgimiz yok' derken, Ukrayna istihbaratı saldırıyı Rusya özel servislerinin planladığını iddia etti. DEAŞ saldırıyı üstlenirken olaya karıştığı düşünülen 11 kişi gözaltına alındı. Putin, 24 Mart'ın ulusal yas ilan edildiğini duyurdu. İşte Moskova'daki saldırıdan son dakika gelişmeleri...

Canlı Anlatım Özeti
  • RUS VATANDAŞLARI İSTANBUL'DA ÇELENK BIRAKTI
  • NATO, AB VE BM'DEN RUSYA'DAKİ TERÖR SALDIRISINA KINAMA
  • CAN KAYBI 150 OLDU
  • RUSYA'DA ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ
  • HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 143'E YÜKSELDİ
  • "UKRAYNA, TERÖRİZMİN YAYILMASININ MERKEZİ OLDU"
  • BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ
  • CAN KAYBI ARTTI
  • RUSYA: TERÖRİSTLERİN, UKRAYNA TARAFINDA TEMASLARI VARDI
  • UKRAYNA BİR KEZ DAHA İDDİALARI REDDETTİ
  • CAN KAYBI YÜKSELDİ
  • TERÖR SALDIRISININ FAİLLERİ YAKALANDI
  • "İSLAM'LA ALAKASI YOK"
  • ÖLÜ SAYISI 60'I AŞTI
  • HAMAS'TAN TERÖR SALDIRISINA KINAMA
  • İRLANDA VE İSVİÇRE'DEN TAZİYE MESAJI
  • DEAŞ RUSYA'YI İKNA ETMEDİ
  • SALDIRIYI DEAŞ ÜSTLENDİ
  • RUSYA'DAN BM'YE TOPLANTI TALEBİ
  • ABD'DEN BAŞSAĞLIĞI
  • İRAN'DAN KINAMA
  • UKRAYNA İSTİHBARATI RUSYA'YI HEDEF GÖSTERDİ
  • FAİLLER ARANIYOR
  • HAKAN FİDAN, LAVROV'LA GÖRÜŞTÜ
  • 'PUTİN BİLGİLENDİRİLİYOR'
  • UKRAYNA'DAN AÇIKLAMA: İLGİMİZ YOK
  • RUSYA'DAN ABD'NİN AÇIKLAMASINA TEPKİ
  • MEDYEDEV: SALDIRI UKRAYNA BAĞLANTILI ÇIKARSA...
  • MÜZİK GRUBU PICNIC: BOYUTUNU TAHMİN EDEMEDİĞİMİZ BİR TRAJEDİ
  • 40 KİŞİ ÖLDÜ
  • GÖREV GÜCÜ KURULDU
  • 'UKRAYNA'NIN PARMAĞI YOK'
  • MOSKOVA'DAN İLK AÇIKLAMA
  • YERALTINDAN TAHLİYE
  • MOSKOVA'DA KANLI GECE

23.03.2024 19:48

RUS VATANDAŞLARI İSTANBUL'DA ÇELENK BIRAKTI

İstanbul’da yaşayan Rus vatandaşlar, Moskova’da gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybedenler için Rusya Konsolosluğu binası önüne çiçek bıraktı.

Kızı ve eşiyle Rusya’da yaşadığını söyleyen Önder Özdemir, “Olayları duyduk çok üzüldük. Tasvip etmediğimiz şeyler. Allah kimsenin başına vermesin. Rusya halkına geçmiş olsun. Allah herkese sabır versin diyorum. Üzülüyoruz” dedi.

Rusya'da konser salonunda silahlı saldırı... Can kaybı 150'ye yükseldi - 1. Resim

Böyle olayların yaşanmaması gerektiğini söyleyen Erdem Şener ise terörü lanetleyerek, "Terör saldırıları son zamanlarda çok oluyor. Artık olmaması lazım. Artık öyle bir devirdeyiz ki bunların olmaması lazım. Terörü lanetliyorum” ifadelerini kullandı.


23.03.2024 17:22

NATO, AB VE BM'DEN RUSYA'DAKİ TERÖR SALDIRISINA KINAMA

NATO Sözcüsü Farah Dakhlallah, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk Rusya'da konser salonuna gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı.


23.03.2024 16:25

CAN KAYBI 150 OLDU

Rusya’nın Moskova bölgesindeki konser salonuna gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 150 oldu.


23.03.2024 15:37

RUSYA'DA ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'daki terör saldırısı nedeniyle 24 Mart'ın ulusal yas ilan edildiğini duyurdu.


23.03.2024 14:40

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KINAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Moskova'daki bir konser salonuna gerçekleştirilen terör saldırısı dolayısıyla Rusya hükümetine taziyelerimizi iletiyoruz, saldırıyı şiddetle kınıyoruz.'' dedi.

23.03.2024 14:16

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 143'E YÜKSELDİ

Rusya’nın Moskova bölgesindeki konser salonuna gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 143’e yükseldi.


23.03.2024 14:05

"UKRAYNA, TERÖRİZMİN YAYILMASININ MERKEZİ OLDU"

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna'nın, Batı'nın eliyle 10 yıldır Avrupa'da terörizmin yayılmasının merkezi haline dönüştüğünü savundu. Zaharova, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, teröristlerin Ukrayna'da saklanmak istediğini belirterek, "Ukrayna, Batılı liberal rejimlerin eliyle 10 yıl boyunca Avrupa'da terörizmin yayılmasının merkezi haline geldi." ifadesini kullandı.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), yaptığı açıklamada, Moskova'daki saldırıya katılan teröristlerin "Ukrayna sınırına doğru kaçmaya çalıştığını ve Ukrayna tarafında temasları olduğunu" bildirmişti. Saldırıya doğrudan karışan 4 terörist dahil 11 kişinin gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, teröristlerin suç ortaklarının belirlenmesi için çalışmaların sürdüğü belirtilmişti.


23.03.2024 13:40

BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ

Rusya'nın başkenti Moskova'da bir konser salonuna yapılan terör saldırısı nedeniyle Rusya'nın Ankara Büyükelçiliğinde ülke bayrağı yarıya indirildi. Açıklamada, 25 ve 26 Mart tarihlerinde Büyükelçilik'te 10.00-12.00 ve 14.00-17.00 saatleri arasında 'Taziye Defteri' açılacağı belirtildi.


23.03.2024 12:57

CAN KAYBI ARTTI

Rusya Soruşturma Komitesi tarafından yapılan açıklamada, konser salonuna gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 115'e yükseldiği bildirildi.


23.03.2024 12:02

RUSYA: TERÖRİSTLERİN, UKRAYNA TARAFINDA TEMASLARI VARDI

Rusya: (Moskova'daki) Saldırıya katılan teröristler, Ukrayna sınırına doğru kaçmaya çalıştı. Teröristler sınırı geçmeyi planladı ve Ukrayna tarafında temasları vardı.


23.03.2024 11:36

🔴UKRAYNA BİR KEZ DAHA İDDİALARI REDDETTİ

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Moskova bölgesindeki konser salonuna gerçekleştirilen terör saldırısının arkasında Ukrayna'nın olduğu yönündeki iddiaları reddetti.

Açıklamada, "Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rus yetkililerin Krasnogorsk'taki Crocus konser salonundaki silahlı saldırıda Ukrayna'nın parmağı olduğunu ileri sürerek yöneltmeye başladığı suçlamaları kesin bir dille reddediyor. Bu tür suçlamaların, Rus halkında Ukrayna karşıtı histeriyi daha da körüklemek, Rus vatandaşlarının ülkemize yönelik suç niteliğindeki saldırganlığa katılmak üzere daha fazla seferber edilmesi yönünde zemin hazırlamak ve Ukrayna'yı uluslararası toplumun gözünde itibarsızlaştırmak için Kremlin tarafından planlanmış bir provokasyon olduğunu düşünüyoruz" ifadeleri kullanıldı.


23.03.2024 11:27

CAN KAYBI YÜKSELDİ

Rusya Soruşturma Komitesi tarafından yapılan açıklamada, konser salonuna gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 93'e yükseldiği bildirildi. Açıklamada, can kaybının artabileceği ifade edilirken, ilk verilere göre ölüm nedenlerinin ateşli silah yaralanmaları ve zehirlenme olduğu kaydedildi.


23.03.2024 11:05

🔴 TERÖR SALDIRISININ FAİLLERİ YAKALANDI

Moskova'da dün gece gerçekleşen ve 60 kişinin hayatını kaybettiği silahlı terör saldırısının failleri yakalandı. Saldırıyla ilgili 11 kişi gözaltına alındı. Kremlin'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Putin ile görüşen FSB Direktörü Aleksandr Bortnikov, Moskova'daki terör saldırısına doğrudan karışan 4 terörist dahil 11 kişinin yakalandığını bildirdi"


23.03.2024 06:20

"İSLAM'LA ALAKASI YOK"

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Rusya'nın başkenti Moskova'daki terör saldırısını kınayarak, saldırının İslam'la bağlantısının olmadığını bildirdi.


23.03.2024 03:31

ÖLÜ SAYISI 60'I AŞTI

Rusya Soruşturma Komitesi, Moskova'daki terör saldırısında 60'tan fazla kişinin hayatını kaybettiğini, ölü sayısının artabileceğini bildirdi.

Komiteden yapılan açıklamada, olayın gerçekleştiği yerde uzmanların çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Hayatını kaybedenlerin cesetlerinin incelendiği aktarılan açıklamada, "Terör saldırısı sonucu 60'tan fazla kişinin öldüğü tespit edildi. Ne yazık ki kurbanların sayısı artabilir." ifadeleri kullanıldı.

Olay yerindeki silah ve mühimmat dahil bütün delillerin hepsine el konulduğu, genetik, balistik ve parmak izi incelemelerinin yürütüldüğü belirtilen açıklamada, bütün kamera görüntülerine el konulduğu ve incelendiği ifade edildi.


23.03.2024 02:48

HAMAS'TAN TERÖR SALDIRISINA KINAMA

Hamas, Rusya'nın başkenti Moskova'da bir konser salonuna yapılan terör saldırısını kınadı.

Hamas'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Moskova'da sivilleri hedef alan, onlarca ölü ve yaralıya yol açan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.


23.03.2024 01:51

İRLANDA VE İSVİÇRE'DEN TAZİYE MESAJI

İrlanda ve İsviçre, Rusya'nın başkenti Moskova'da konser salonuna düzenlenen terör saldırısı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.

İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Savunma Bakanı Micheal Martin: Sivillerin hedef alınması hiçbir koşulda haklı gösterilemez. Sevdiklerini kaybeden herkese başsağlığı dileklerimi iletiyorum.

İsviçre Dışişleri Bakanlığının X hesabından yapılan paylaşımda "Moskova'da çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği saldırı karşısında dehşete düştük" denildi.

Öte yandan Macaristan, Çekya ve Avusturya da Moskova’daki terör saldırısına tepki gösterdi.


23.03.2024 00:53

DEAŞ RUSYA'YI İKNA ETMEDİ

Kremlin: Moskova'daki terör saldırısını terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiği iddiaları gerçeği yansıtmıyor.


23.03.2024 00:25

SALDIRIYI DEAŞ ÜSTLENDİ

Saldırı, terör örgütü DEAŞ tarafından üstlenildi. 

Reuters, DEAŞ'in saldırıyı Telegram üzerinden yaptığı bir açıklama ile üstlendiğini duyurdu.


22.03.2024 23:53

🔴RUSYA'DAN BM'YE TOPLANTI TALEBİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova’daki terör saldırısına ilişkin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinden toplantı talep edeceklerini bildirdi.


22.03.2024 23:45

🔴ABD'DEN BAŞSAĞLIĞI

Moskova'daki ABD Büyükelçiliği, Moskova yakınlarındaki silahlı saldırı nedeniyle Rus halkına başsağlığı diledi.


22.03.2024 23:33

BM: Rusya'dan gelen haberleri üzüntüyle karşılıyoruz.


22.03.2024 23:29

🔴İRAN'DAN KINAMA

İran, Rusya'nın başkenti Moskova'da bir konser salonuna düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadı.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, "Teröre karşı ortak ve etkili bir mücadele, uluslararası toplumun ciddi ve ayrımcı olmayan eylemlerini gerektirir." ifadelerini kullandı.


22.03.2024 23:10

🔴UKRAYNA İSTİHBARATI RUSYA'YI HEDEF GÖSTERDİ

Ukrayna istihbaratı, Rus özel servislerinin Moskova saldırısını planladığını söyledi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü, yaptığı açıklamada Rus gizli servislerini Moskova yakınlarındaki bir konser salonuna yapılan ölümcül saldırıyı planlamakla suçladı.

Telegram üzerinden yapılan açıklamada "Moskova'daki terör saldırısı (Vladimir) Putin'in emriyle Rus özel servisleri tarafından planlanmış ve kasıtlı bir provokasyondur" denildi ve amacın Ukrayna ile "savaşı daha da tırmandırmak ve genişletmek" olduğu belirtildi.


22.03.2024 23:06

🔴FAİLLER ARANIYOR

Ulusal Muhafızlar, Moskova saldırısının faillerini aradıklarını belirtti.


22.03.2024 23:00

🔴HAKAN FİDAN, LAVROV'LA GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Fidan, Rus mevkidaşı Lavrov ile telefonda görüşerek, Moskova'daki terör saldırısını kınadı.

Rusya'da konser salonunda silahlı saldırı... En az 40 ölü, 100’den fazla yaralı var - 1. Resim


22.03.2024 22:59

🔴'PUTİN BİLGİLENDİRİLİYOR'

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Rus haber ajanslarına verdiği demeçte, "Putin, ilgili tüm servisler tarafından olup bitenler ve alınan önlemler hakkında sürekli olarak bilgilendiriliyor." ifadelerini kullandı.


22.03.2024 22:57

🔴UKRAYNA'DAN AÇIKLAMA: İLGİMİZ YOK

Ukrayna, Rusya’nın başkenti Moskova’da konser salonuna yapılan saldırıyla ilgisi olmadığını açıkladı.

Rusya'da konser salonunda silahlı saldırı... En az 40 ölü, 100’den fazla yaralı var - 2. Resim


22.03.2024 22:50

🔴RUSYA'DAN ABD'NİN AÇIKLAMASINA TEPKİ

Rusya Dışişleri, ABD'nin Ukrayna açıklamasına sert tepki gösterdi.

Rusya'da konser salonunda silahlı saldırı... En az 40 ölü, 100’den fazla yaralı var - 1. Resim

Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

 “Beyaz Saray, Moskova'daki terör saldırısına Ukraynalıların karıştığına dair herhangi bir belirti görmediğini söyledi. Bu sonuçlara neye dayanarak varıyor?”


22.03.2024 22:45

🔴MEDYEDEV: SALDIRI UKRAYNA BAĞLANTILI ÇIKARSA...

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, "Rusya, Moskova saldırısıyla bağlantılı olursa Ukrayna'nın üst düzey yetkililerini yok edecek" dedi.


22.03.2024 22:23

🔴MÜZİK GRUBU PICNIC: BOYUTUNU TAHMİN EDEMEDİĞİMİZ BİR TRAJEDİ

Saldırıya uğrayan izleyicilerin ünlü Rus rock grubu Picnic’in konseri için geldiği öğrenilirken, grup da saldırı sonrasında bir açıklama paylaştı:

Bugün Crocus Belediye Binası'nda henüz boyutunu tahmin edemediğimiz bir trajedi yaşandı. Haberleri resmi bilgileri takip ediyoruz. Grubun müzisyenleri ve yönetimi hayatta ve güvende.

Rusya'da konser salonunda silahlı saldırı... En az 40 ölü, 100’den fazla yaralı var - 2. Resim


22.03.2024 22:20

🔴40 KİŞİ ÖLDÜ

Rus Federal Güvenlik Servisi ölü ve yaralı sayısına ilişkin şu paylaşımı yaptı:

İlk verilere göre konser salonuna düzenlenen terör saldırısında 40 kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı.

Rusya'da konser salonuna saldırı! Ölü ve yaralılar var - 1. Resim


22.03.2024 22:13

🔴GÖREV GÜCÜ KURULDU

Moskova Bölge Valisi Andrey Vorobyov, başkentte konser salonuna yapılan terör saldırısını ele almak için bir görev gücü kurduklarını duyurdu.


22.03.2024 21:20

🔴'UKRAYNA'NIN PARMAĞI YOK'

Beyaz saray silahlı saldırı görüntülerinin korkutucu olduğunu söylerken Moskova'da yaşayan Amerikalıların bulundukları yerde kalmalarını söyledi.  

Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby gazetecilere verdiği demeçte, "Şu anda saldırıda Ukrayna veya Ukraynalıların parmağı olduğuna dair bir belirti yok" dedi. 

Rusya'da konser salonunda silahlı saldırı... En az 40 ölü, 100’den fazla yaralı var - 5. Resim

Öte yandan ABD Büyükelçiliğinin geçen hafta Moskova'daki vatandaşlarını konser salonlarından uzak durmasını konusunda uyardığı ortaya çıktı.

Rusya'da konser salonuna saldırı! Ölü ve yaralılar var - 2. Resim


22.03.2024 21:10

🔴MOSKOVA'DAN İLK AÇIKLAMA

Konser salonunda hala mahsur kalanların olduğu bildirilirken , Moskova Belediye başkanından ilk açıklama geldi.

Büyük bir trajedinin yaşandığını söyleyen belediye başkanı hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti. 

Olay yerine 50'den fazla ambulans gönderildiği söylendi. 

Rusya'da konser salonunda silahlı saldırı... En az 40 ölü, 100’den fazla yaralı var - 7. Resim


22.03.2024 20:50

🔴YERALTINDAN TAHLİYE

100 kişi yeraltından tahliye edilirken, çatıda kalanların olduğu öğrenildi.

Rusya'da konser salonuna saldırı! Ölü ve yaralılar var - 3. Resim


22.03.2024 20:45

🔴MOSKOVA'DA KANLI GECE

Rusya'nın başkenti Moskova'daki bir konser salonuna silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda, ölenlerin ve çok sayıda yaralının olduğu bildirildi.

Rusya'da konser salonuna saldırı! Ölü ve yaralılar var - 2. Resim

Moskova'nın "Crocus City Hall" adlı konser salonuna düzenlenen saldırıda, en az 3 kişi oldukları belirtilen silahlı kişiler etrafa ateş açtı.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, saldırı sonucunda ölü ve yaralıların olduğu görülüyor.

Konser salonunun yer aldığı binada yangın da çıkarken olay yerine çok sayıda güvenlik gücünün sevk edildiği bildirildi.


Yer: Rusya

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı-AFP-Reuters-Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...