Rusya’nın gözü Odessa’da

Rusya’nın gözü Odessa’da

DÜNYA Haberleri

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal girişimi 10. gününde devam ediyor. Ukrayna’nın Karadeniz kıyılarındaki Odessa şehri açıklarında beliren Rus savaş gemileri, bir sonraki hedefin burası olacağı endişelerine yol açtı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, işgal kuvvetlerinin ülkenin üçüncü en büyük şehri Odessa’dan girerek başkent Kiev’e güneyden bir koridor açmak istediğini bildirdi. Şehir açıklarında demirleyen gemilerden tanklar ve askerlerle çıkarma yapılabileceği düşünülüyor. Bakanlıktan yapılan açıklamada “Karadeniz sularında, üç roket botu eşliğinde dört büyük çıkarma gemisinden oluşan Rus Karadeniz Filosu’na ait bir çıkarma müfrezesinin Odessa’ya doğru ilerlediğini gözlemliyoruz” denildi. Uzmanlar, limanı ele geçirmesinin Rusya’ya Ukrayna ekonomisini “boğma” imkânı vereceğini ifade ettiler. Bunun, İngiltere’nin Dover’ı kaybetmesine benzediğini belirten eski İngiliz generali Sir Richard Barrons, şehrin Rus işgalinde “büyük bir ödül” olduğunu söyledi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...