Rusya'nın yanında yer almışlardı, Çeçen lidere büyük şok

Düzenleyen:
Rusya'nın yanında yer almışlardı, Çeçen lidere büyük şok

DÜNYA Haberleri

Dünyada en çok bilinen hacker grubu olan Anonymous, Ukrayna işgalinden dolayı Rus devlet televizyonuna siber saldırı düzenlerken, Rusya'nın yanında Ukrayna'ya asker gönderin Çeçenistan'ı da hedef aldı.

Rusya'nın yanında Ukrayna'da yer alan Çeçenistan ve Ramazan Kadirov yönetimindeki Çeçenistan hükümetine yönelik tepkiler, eyleme dönüştü. Dünyada en çok bilinen hacker grubu olan Anonymous Çeçenistan lideri Kadirov'u şoke etti.

ÇEÇENİSTAN HÜKÜMETİNİN SİTESİ ÇÖKERTİLDİ

Anonymous'un, Çeçenistan hükümetinin internet sitesini çökerttiği iddia edildi. BBC, söz konusu iddiayı kontrol ettiğinde, sitenin ulaşılamadığına dair uyarıyı görüyor.

SİBER SAVAŞ İLAN ETTİ

Anonymous, Rusya’ya karşı Cuma günü “siber savaş” ilan etti. Bu kapsamda saldırılar düzenleyen grup, Rusya Savunma Bakanlığı’na ait sitenin de bir süreliğine devre dışı bırakmıştı.

Devlet kanalı Rusya Today de Savunma Bakanlığı’nın sitesinin yavaşladığını doğrulamıştı.

RUS DEVLET TELEVİZYONUNU ELE GEÇİRDİLER

Anonymous, son olarak Rusya devlet televizyonu ve bazı Rus özel kanalları ele geçirmiş, Ukrayna'daki savaşta yaşanan insanlık dramının görüntülerini yayınlamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...