Rusya'ya bağlı İnguşetya'da silah sesleri! FSB, teröristler ile çatıştı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Sputnik
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Sputnik

Rus Federal Güvenlik Servisi (FSB) ile kimliği belirsiz terörist grup arasında çatışma yaşandı. Kafkaslar'da Rusya'ya bağlı İnguşetya'da yaşanan çatışma anına ait görüntüler ortaya çıktı.

Rusya, Kafkaslarda Rusya'ya bağlı İnguşetya Cumhuriyeti'nde terörle mücadele operasyonu başlattığını duyurdu. Federal Güvenlik Servisi (FSB) Özel Kuvvetleri ile teröristler arasında yaşanan çatışmaya ait anlar saniye saniye kaydedildi.

RUSYA'DA TERÖR OPERASYONU

Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi’nden (NAK) yapılan açıklamada, İnguşetya'da terör saldırıları planlayan bir grubun Federal Güvenlik Servisi (FSB) Özel Kuvvetleri tarafından kuşatıldığı belirtildi. NAK'tan yapılan açıklamada, “İnguşetya’nın Karabulak kentinde güvenlik yetkilileri tarafından yürütülen operasyonel arama faaliyetleri sırasında yerleri belirlenen terör saldırıları hazırlığındaki bir grup haydut FSB Özel Kuvvetleri tarafından kuşatıldı” denildi.

FSB İLE TERÖRİSTLER ARASINDA ÇATIŞMA YAŞANDI

İnguşetya'nın Karabulak kentinde terör saldırıları planlayan grubun yakalanmasına yönelik terörle mücadele operasyonunda FSB ile teröristler arasında çatışma yaşandı. Bir apartmanda kuşatılan teröristlerin teslim olma çağrılarına ateşle karşılık vermesi sonucunda yaşanan çatışmaya ait anlar kameralara yansıdı.

Rusya FSB başkanı Maxim Shevlyakov, "Durum kontrol altında. Sakin kalmak, kaos ve isyanları önlemek ve kolluk kuvvetlerinin eylemlerine müdahale etmek için güçlü bir talepte bulunan vatandaşlara sesleniyoruz" dedi.

ÇATIŞMA SIRASINDA BİR DAİRE ALEV ALDI

Kolluk kuvvetlerinden bir kaynağın aktardığı bilgilere göre bölgede operasyon sürüyor. Kaynak, "Güvenlik güçleri, üçüncü katta bulunan bu sokaktaki evlerden birinde bir daireyi bombalıyor" dedi.

Çatışma sırasında bir apartman dairesinin balkonu alev aldı. Olay yerine ambulans çağrıldı, ancak şu anda ölü ve yaralı sayısı hakkında bir bilgi yok.

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Sputnik
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...