Sadece 3 günlük ekmek kaldı! Tarihin en ağır krizini yaşayan Sri Lanka'da raflar boşalıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sadece 3 günlük ekmek kaldı! Tarihin en ağır krizini yaşayan Sri Lanka'da raflar boşalıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Siyasi ve ekonomik kriz ile boğuşan Sri Lanka'da gıda kıtlığı yaşanıyor. Ülkede yaşanan malzeme eksikliği ve fiyat artışının getirdiği etkilerle birlikte 2-3 gün içerisinde ekmek kıtlığı çıkabileceği belirtildi.

Elektrik kesintilerinin günde 13 saati bulması nedeniyle Mart ayının sonunda protestoların yoğunlaştığı Sri Lanka'da krizler peş peşe geliyor. Protestocular ile hükümet yanlılarının Mayıs ayında başlayan arbedesi sonrası ülke çapında sokağa çıkma yasağı ilan edildi, hükümet, protestolar sırasında kamu malına veya başkalarına zarar veren herkese ateş açılması talimatını verdi.

Ülke çapına yayılan protestolarda aralarında iktidar partisi milletvekili ile 2 polisin de bulunduğu 8 kişi hayatını kaybetti, en az 250 kişi yaralandı. Tüm bu olayların arka planında ise Sri Lanka'nın 'tarihin en ağır ekonomik kriziyle boğuşması' yer alıyor.

All Ceylon Fırın Sahipleri Derneği (ACBOA) yetkilileri, ülkedeki unlu mamul raflarının 2-3 gün içinde boş kalacağını söyledi.

Ani News'in haberine göre ACBOA Başkanı NK Jayawardena, yakıt krizi, tüm malzemelerin kıtlığı ve fiyat artışı nedeniyle çok yakında ekmek kıtlığı çıkacağını belirtti. Jayawerdana, "Fırıncılık endüstrisinin ciddi tehditle karşı karşıya olduğundan ve yakıt krizi nedeniyle endüstrinin çökeceğini daha önce söylemiştim" dedi.

ÜRETİMİN YÜZDE 50'Sİ DURMUŞTU

Enerji Bakanını kriz hakkında bilgilendirdiğini ancak kendisinden henüz bir cevap gelmediğini belirten Jayawerdana, "Unlu mamul üretimi temel hizmet kategorisinde yer alıyor. Ancak şu ana kadar sektörü kurtarmak için hiçbir şey yapılmadı" diye konuştu.

Ülkede mevcut kriz ve istikrarsız ekonomi nedeniyle, unlu mamul üretiminin yüzde 50'si durmuştu.

BAŞBAKANLIK KONUTU ATEŞE VERİLDİ

Tarihinin en ağır ekonomik krizinin yaşandığı Sri Lanka'da, göstericiler dün Başbakanlık konutuna girip binayı ateşe vermişti.

Yerleşkeye girilmesinin ardından Rajapaksa'nın yerleşkeden ayrıldığı ve güvenli bir yere götürüldüğü ileri sürülmüştü. Devlet Başkanı Rajapaksa'nın 13 Temmuz'da istifayı kabul ettiği bildirilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...