Salgında vaka sayısı iki kat arttı, Peru'da 'acil durum' ilan edildi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Salgında vaka sayısı iki kat arttı, Peru'da 'acil durum' ilan edildi

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Peru'da hızla yayılan ve sağlık sistemini zora sokan 'dang humması' salgını nedeniyle sağlıkta acil durum ilan edildi. Bakanlık, salgın nedeniyle 2024'te 32 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Tropikal ve subtropikal bölgelerde sivrisinek aracılığıyla bulaşan ve daha çok 'yağış dönemleri' olarak bilinen mart, haziran, eylül ve aralıkta artış gösteren 'dang humması' vakaları, Peru'da 'acil durum' ilan edilmesine neden oldu.

Ülkede son haftalarda artan ve geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık iki katı artan vaka sayısı korkutuyor. Ülkede vaka sayısının 2024 yılında 31 bini aştığına işaret eden Sağlık Bakanlığı, 2023'te kaydedilen 18 ölüme karşın bu yıl şimdiye kadar 32 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Acil durumun başkent Lima ve 24 bölgeyi kapsayacağı belirtildi.

GEÇEN SENE 13 BÖLGEDE ACİL DURUM İLAN EDİLMİŞTİ

Sağlık Bakanı Cesar Vasquez, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Bu büyük bir sorun ve giderek kontrolden çıkıyor" diyerek durumun ciddiyetine işaret etmişti.

Ülkede geçen yıl dang humması nedeniyle binlerce kişi yoğun bakım ünitelerinde tedavi görmüş ve sağlık sisteminde aksamalar yaşanmış, 25 Şubat 2023'te de 13 bölgede sağlıkta acil durum ilan edilmişti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...