Savaşın acısı çıkıyor! Rusya’nın petrol ve doğal gaz gelirlerinde büyük düşüş

Savaşın acısı çıkıyor! Rusya’nın petrol ve doğal gaz gelirlerinde büyük düşüş
Başlık ResmiSavasin acisi çikiyor! Rusya’nin petrol ve dogal gaz gelirlerinde büyük düsüs

Rusya’nın petrol ve doğal gaz gelirleri bu yılın ilk 7 ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 41,4 azalarak 4,2 trilyon rubleye yani yaklaşık 43,4 milyar dolar geriledi.

Kaydet
|

Rusya Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada federal bütçe açığının yılın ilk 7 ayında 2,8 trilyon ruble (yaklaşık 29 milyar dolar) seviyesinde gerçekleştiği kaydedildi.

Söz konusu dönemde, bütçe gelirlerinin 14,5 trilyon ruble olduğu bilgisine yer verilen açıklamada, bütçe giderlerinin ise 17,3 trilyon ruble seviyesine ulaştığının altı çizildi.

Rusya’nın petrol ve doğal gaz gelirlerinin bu yılın ilk 7 ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 41,4 azalarak 4,2 trilyon rubleye düştüğü ifade edilirken düşüşün ana nedeni olarak, geçen yıla kıyasla enerji fiyatlarındaki yüksek baz etkisine işaret edildi.

Bazı batılı ülkeler, Ukrayna savaşı nedeniyle Rus petrol ve doğal gazı ithalatını durdururken, bazı ülkeler de önemli oranda azaltmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

BAKMADAN GEÇME
Putin
HABER

Putin'den "dost olmayan ülkeler"le yapılan vergi anlaşmalarıyla ilgili yeni karar

Taksi çağırma uygulaması müşterilerinin verilerini Rusya’ya aktarmış
HABER

Taksi çağırma uygulaması müşterilerinin verilerini Rusya’ya aktarmış

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.