Son dakika: Rusya'dan İsveç'in NATO üyeliğine ilk tepki: Türkiye ile farklılıklarımız var ama...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: Rusya'dan İsveç'in NATO üyeliğine ilk tepki: Türkiye ile farklılıklarımız var ama...

DÜNYA Haberleri

Son dakika haberi: Rusya'dan Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğine yeşil ışık yakma kararı hakkında ilk açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya'nın güvenliği üzerinde olumsuz etkileri olacağını söyleyedi. Peskov ayrıca Rusya ve Türkiye'nin farklılıkları olduğunu ancak bazı ortak çıkarları da paylaştığını ifade etti.

Türkiye-İsveç-NATO Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta mutabakata vardı. Türkiye, İsveç'in NATO'ya Katılım Protokollerini TBMM’ye götürecek. İsveç ise Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ve vize serbestisi dahil Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecine aktif destek verecek.

RUSYA'DAN İLK YORUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsveç'in NATO üyeliğine yeşil ışık yakmasının ardından Rusya'dan konuya ilişkin açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İsveç'in NATO üyeliğinin Rusya'nın güvenliği üzerinde olumsuz etkileri olacağını dile getirdi.

"YÜKÜMLÜLÜKLERİ VAR FARKINDAYIZ"

Moskova'nın Finlandiya'nın ardından alınan önlemlere benzer yanıtlar vereceğini söyleyen Peskov, "İsveç'in NATO üyeliği hakkında Türkiye'nin NATO'ya karşı yükümlülükleri var, bunların farkındayız" dedi.

TÜRKİYE MESAJI

Kremlin Sözcüsü, Rusya ve Türkiye'nin farklılıkları olduğunu ancak bazı ortak çıkarları da paylaştığını belirterek, Moskova'nın Ankara ile ilişkilerini daha da geliştirmek istediğini sözlerine ekledi. 

Son dakika: Rusya'dan İsveç'in NATO üyeliğine ilk tepki: Türkiye ile farklılıklarımız var ama...
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov

VİLNİUS’TA 3’ANLAŞMA

Türkiye, İsveç ve NATO'nun Litvanya'nın başkenti Vilnius'taki üçlü görüşmesi sonrası yapılan açıklamada, Türkiye'nin, İsveç'in NATO'ya Katılım Protokolü'nü TBMM'ye sevk edeceği, İsveç'in de Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik sürecinin canlandırılması konusundaki çabaları destekleyeceği bildirilmişti.

Finlandiya, 4 Nisan'da NATO'nun 31. üyesi olurken, İsveç'in üyeliği için Türkiye ve Macaristan henüz bu ülkenin NATO üyeliğini onaylamamıştı.

Macar Bakan Szijjarto, 5 Temmuz'da yaptığı açıklamada, Ankara ile sürekli temasta olacaklarını kaydederek, Türkiye'nin, İsveç'in İttifak'a üyeliğine dair tutumunun değişmesi durumunda, Macaristan'ın hiçbir ülkenin NATO üyeliğine engel olmayacağının altını çizmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...