Starbucks ve Coca-Cola Rusya'daki tüm ticari faaliyetlerini durdurdu

Düzenleyen:
Starbucks ve Coca-Cola Rusya'daki tüm ticari faaliyetlerini durdurdu

DÜNYA Haberleri

ABD'li kahve zinciri Starbucks ve Amerikalı içecek devi Coca-Cola, Rusya'daki tüm ticari faaliyetlerini durdurduklarını açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlatmış olduğu savaştan dolayı aldığı yaptırımlar peş peşe gelmeye devam ediyor. Dünyanın neredeyse tüm markaları bir bir Rusya'dan çekilme kararı aldıklarını açıklarken son olarak Starbucks ve Coca-Cola'dan açıklama geldi.  ABD'li kahve zinciri Starbuck'ın Üst Yöneticisi Kevin Johnson, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırılarını kınadı. Gelişmeleri izlemeye devam ettiklerini belirten Johnson, Starbucks ürünlerinin sevkiyatı da dahil olmak üzere Rusya'daki tüm ticari faaliyetlerin askıya alınmasına karar verildiğini duyurdu.

Johnson, şirketin ülkedeki lisanslı ortağının operasyonlarını derhal durdurmayı kabul ettiğini ve "Rusya'da geçimleri için Starbucks'a bağlı yaklaşık 2 bin ortağa" destek sağlayacağını kaydetti.

COCA-COLA'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Amerikalı içecek devi Coca-Cola da Rusya'daki faaliyetlerini askıya aldığını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarına ilişkin "kalbimiz Ukrayna'daki bu trajik olayların akıl almaz etkilerine katlanan insanlarla" değerlendirmesinde bulunuldu. Açıklamada, Coca-Cola'nın Rusya'daki faaliyetlerini askıya aldığı, koşullar geliştikçe durumun izlenmeye ve değerlendirilmeye devam edileceği kaydedildi.





Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...