Suudi Arabistan'dan tarihi uyuşturucu operasyonu: Baklava kutularına milyonlarca hap saklamışlar...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Suudi Arabistan'dan tarihi uyuşturucu operasyonu: Baklava kutularına milyonlarca hap saklamışlar...

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan’da son yılların en büyük uyuşturucu operasyonu gerçekleştirildi. Cidde Limanı'ndan baklava kutularına gizlenerek ülkeye sokulmak istenen 2 milyon 242 bin 560 adet ‘’captagon hap’’ ele geçirildi.

Suudi Arabistan, son yıllarda ciddi artış gösteren uyuşturucu sevkiyatına yönelik önemli bir operasyon gerçekleştirdi. Suudi Arabistan resmi ajansı (SPA), gümrük işlemleri esnasında baklava kutularına gizlenmiş 2 milyon 142 bin 560 adet captagon hap tespit edildiğini duyurdu.

Cidde Limanındaki Zekât, Vergi ve Gümrük İdaresi tarafından yapılan açıklamada, milyonlarca dolar değerindeki uyuşturucunun kargoların gümrük işlemleri sırasındaki incelemede kutulardaki baklavaların altına gizlenmiş plastik torbalarda olduğunun fark edildiği ifade edildi.

Açıklamada, Uyuşturucuyla Mücadele Genel Müdürlüğü ile koordinasyon sonucu söz konusu kargonun alıcısı 2 kişinin yakalandığı ifade edildi.

DESTEK ÇAĞRISI

Gümrük idaresi, açıklamasında, ülke ekonomisi ve toplumun korunması için herkese kaçakçılıkla mücadele çalışmalarına destek çağrısında bulunarak, bu gibi durumlarda başvuracakları telefon numarası ve mail adresini paylaştı.

Kargonun nereden geldiği ve yakalanan 2 kişiye dair bilgi verilmedi.

SUUDİ ARABİSTAN'IN CAPTAGON MÜCADELESİ

Uyuşturucu kaçakçıları, son dönemde başta captagon olmak üzere çok sayıda uyuşturucu maddeyi Suudi Arabistan topraklarına geçirmek için farklı yollar deniyor. Geçtiğimiz günlerde Suudi yetkililer, Narların içine gizlenmiş 1 milyondan fazla captagon ele geçirdiklerini duyurmuştu. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...